Αρχείο κατηγορίας Εργαστήριο Ψηφιακής Δημιουργίας

Δραστηριότητες και δημιουργίες του πολιτιστικού προγράμματος: Εργαστήριο Ψηφιακής Δημιουργίας

Βράβευση της Λέσχης Ανάγνωσης «ΥΠΑΤΙΑ» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

           ibby           Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, αναγνωρίζοντας την έμπρακτη και αποτελεσματική συμβολή σας στην προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας, με ιδιαίτερη χαρά απονέμει το βραβείο σε σχολείο, βιβλιοθήκη ή άλλο φορέα που καλλιεργεί την αγάπη για το παιδικό/νεανικό βιβλίο με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και κυρίως μέσω του διαδικτύου, προς τιμήν του Κυριάκου Παπαδόπουλου, στη Λέσχη ψηφιακής δημιουργίας της Λέσχης Ανάγνωσης «ΥΠΑΤΙΑ» του Γυμνασίου Καρλοβασίων http://gym-karlov.sam.sch.gr για το 2016. Το βραβείο αθλοθετούν οι εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, με έπαθλο βιβλία αξίας 300 ευρώ. Ελπίζουμε πως το βραβείο αυτό θα αποτελέσει για εσάς έναυσμα για ακόμη περισσότερες δράσεις φιλαναγνωσίας.
Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στην ετήσια γιορτή του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 (δείτε την πρόσκληση). Θερμά συγχαρητήρια!

Στιγμιότυπα από τη μέρα παρουσιάσεων και βραβεύσεων του Εργαστηρίου Ψηφιακής Δημιουργίας

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις βραβεύσεις, παρουσιάσεις δημιουργιών (που αναρτήθηκαν σε προηγούμενες αναλυτικές δημοσιεύσεις) και ομιλίες των μαθητών του «Εργαστηρίου Ψηφιακής Δημιουργίας» του Γυμνασίου Καρλοβασίων αλλά και βραβεύσεις σεμιναρίου καθηγητών σε ΤΠΕ που πραγματοποιήθηκε τέλη Μάη – αρχές Ιούνη 2015. Η εκδήλωση από την οποία βλέπετε στιγμιότυπα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015.

 


Για τις φωτογραφίες που ελήφθησαν έχει υποβαθμιστεί η ανάλυση και έχει ληφθεί μέριμνα για μακρινά πλάνα. Επιπλέον διατηρούνται σε αρχείο του σχολείου οι υπεύθυνες δηλώσεις κηδεμόνων που αδειοδοτούν την ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο στα πλαίσια του προγράμματος «Εργαστήριο Ψηφιακής Δημιουργίας». Παρόλα αυτά ο κηδεμόνας που θεωρεί ότι θίγονται προσωπικά δεδομένα και επιθυμεί να άρει τη συναίνεσή του για κάποια φωτογραφία, μπορεί να το αιτηθεί με γραπτό αίτημα προς το σχολείο.

Βιντεοπαιχνίδια και ψηφιακές ιστορίες του «Εργαστηρίου Ψηφιακής Δημιουργίας»

Ακολουθεί βίντεο (από το διαδικτυακό κανάλι του σχολείου στο YouTube) με παρουσιάσεις και αποσπάσματα gameplay από βιντεοπαιχνίδια και ψηφιακές αφηγήσεις που δημιουργήθηκαν με το λογισμικό και τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch από τους μαθητές του Γυμνασίου Καρλοβασίων στα πλαίσια του προγράμματος «Εργαστήριο Ψηφιακής Δημιουργίας».

8ο και τελευταίο επεισόδιο σχολικού έτους 2014 – 2015 της Ραδιοφωνικής Ομάδας του Γυμνασίου Καρλοβασίων. Αφιέρωμα στην ηλεκτρονική μουσική & συνέντευξη με τον Dim Vach

gymKarlovSanSimeraStiMousiki-8-June-2-DimVachΌγδοο (8ο) και τελευταίο επεισόδιο της ενημερωτικής και ψυχαγωγικής εκπομπής της Ραδιοφωνικής Ομάδας του Ψηφιακού Εργαστηρίου του Γυμνασίου Καρλοβασίων «Σα σήμερα στη μουσική». Με αυτό το επεισόδιο (που είναι και η 15η ραδιοφωνική μας παραγωγή) κλείνει η πρώτη – πολύ γεμάτη και πετυχημένη – ραδιοφωνική χρονιά του σχολείου μας. Μπορείτε να ακούσετε και αυτό το επεισόδιο ακολουθώντας τον προηγούμενο σύνδεσμο, από το αποθετήριο εκπομπών του ΠΣΔ (ομάδα European School Radio) ή από το αποθετήριο ραδιοφωνικών εκπομπών του Γυμνασίου Καρλοβασίων.

Σε αυτό το επεισόδιο, που έπαιξε στον European School Radio την Τρίτη 30/6/2015, η Αγγέλα Μαρία πραγματοποίησε εν μέσω θέρους ένα αφιέρωμα σε χαλαρωτική ηλεκτρονική μουσική, για να σας δροσίσει τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, να σας χαλαρώσει ταξιδεύοντάς σε μαγευτικά ακρογιάλια. Φιλοξενούμενος της εκπομπής, συνέντευξη του οποίου συμπεριλαμβάνεται αλλά και οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι, είναι ο καθηγητής μουσικής του σχολείου μας Δημήτρης Βαχαβιώλος, γνωστός στους χώρους της ηλεκτρονικής μουσικής ως Dim Vach. Καλό καλοκαίρι.

Thirst. Κωμική ταινία μικρού μήκους που προβλήθηκε υποτιτλισμένη από το Ψηφιακό Εργαστήριο του σχολείου στις 21/6/2015

screencapThirstH τρίτη – και τελευταία – ταινία μικρού μήκους, που προβλήθηκε υπό άδεια την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, υποτιτλισμένη από τη μαθήτρια Έλενα Στροπωνιάτη, του εργαστηρίου ψηφιακής δημιουργίας στο μαθητικό φεστιβάλ του σχολείου μας, ήταν η ταινία Thirst. (Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο της ταινίας σε υψηλή ανάλυση HD – 720 pixels από τον προηγούμενο σύνδεσμο).
Συνέχεια

Απολογισμός του πολιτιστικού προγράμματος “Εργαστήριο Ψηφιακής Δημιουργίας” – σχολικό έτος 2014 – 2015

Το πολιτιστικό πρόγραμμα “Εργαστήριο Ψηφιακής Δημιουργίας” εκπονήθηκε για πρώτη φορά στο Γυμνάσιο Καρλοβασίων το σχολικό έτος 2014 – 2015. Βασικοί στόχοι που είχαν τεθεί σύμφωνα με το προσχέδιο στην αρχή της σχολικής χρονιάς ήταν μεταξύ άλλων η απόκτηση δεξιοτήτων που να επιτρέπουν τη δημιουργική έκφραση, τον ψηφιακό εγγραμματισμό, την καλλιέργεια ηθικών αρχών και αξιών, πάνω σε ένα υπόβαθρο σύγχρονης ψηφιακής κουλτούρας. Ακολουθεί μια αποτίμηση και ένα δελτίο απολογισμού, όπως κατατέθηκε στην υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, ως παράδειγμα καλής πρακτικής.

Για αυτόν το σκοπό είχε τεθεί ένα πρόγραμμα σπουδών με τις ακόλουθες βασικές ενότητες: Συνέχεια

Ambition. Ταινία μικρού μήκους επιστημονικής φαντασίας που προβλήθηκε υποτιτλισμένη από το Ψηφιακό Εργαστήριο του σχολείου στις 21/6/2015.

Στιγμιότυπο από την ταινία AmbitionH δεύτερη ταινία μικρού μήκους που προβλήθηκε την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, στο μαθητικό φεστιβάλ του σχολείου μας, τη μέρα παρουσιάσεων του Εργαστηρίου Ψηφιακής Δημιουργίας ήταν η ταινία Ambition.

Μετά την ψυχαγωγική ταινία Tears of Steel, που παρουσιάστηκε σε προηγούμενο άρθρο, δεύτερη επιλογή μας ήταν μεν και πάλι μία ταινία επιστημονικής φαντασίας, με εκπαιδευτικό χαρακτήρα δε. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση δηλαδή στην επιστημονική ακρίβεια, ανήκοντας στο υπο-είδος της «σκληρής» επιστημονικής φαντασίας (hard science fiction) και έχει θέμα την αποστολή της Ροζέττα. Η ταινία έχει γυριστεί στην Ισλανδία, από το Πολωνικό κινηματογραφικό στούντιο Platige Image, σε παραγωγή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) και σκηνοθεσία του βραβευμένου με BAFTA Tomek Baginski. Συνέχεια

Tears of Steel. Ταινία μικρού μήκους επιστημονικής φαντασίας που προβλήθηκε υποτιτλισμένη από το Ψηφιακό Εργαστήριο του σχολείου στις 21/6/2015.

Στιγμιότυπο της ταινίας Tears of Steel

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, στο μαθητικό φεστιβάλ του σχολείου μας, η μέρα παρουσιάσεων του Εργαστηρίου Ψηφιακής Δημιουργίας ολοκληρώθηκε με ένα μικρό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Στις προηγούμενες δημοσιεύσεις είδατε τις ταινίες και τα πονήματα της ομάδας του Εργαστηρίου Ψηφιακής Δημιουργίας.

Σήμερα αναφερόμαστε στην προβολή της ταινίας επιστημονικής φαντασίας Tears of Steel. Η ταινία είναι μία παραγωγή του Ιδρύματος Blender, πραγματοποίησε πρεμιέρα στις 26 Σεπτεμβρίου 2012 και διανέμεται από τους φορείς Blender Foundation και mango.blender.org υπό την άδεια Creative Commons 3.0. Η ταινία παρουσιάστηκε το 2013 στο International Film Festival του Σηάτλ και έλαβε εύφημο μνεία της επιτροπής του Future Film Festival της Μπολόνια το 2013. Συνέχεια