Αρχείο κατηγορίας Κινηματογραφικό φεστιβάλ

3ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

         H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου συνδιοργανώνουν τον… 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους.
Συνέχεια

A’ Βραβείο για την ταινία «…και περιμένω» από το Φεστιβάλ «CINEμάθεια 2016»

             cinematheiaΤο Φεστιβάλ μαθητικών ταινιών Βορείου Αιγαίου «Cineμάθεια, 2016» που διοργάνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Τομέας Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, σε σχεδιασμό και γενική επιμέλεια της υπογραφόμενης υπεύθυνης του Τομέα αυτού, ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016, με την απονομή βραβείων και διακρίσεων.

                  cover_kaiperimenoΗ ταινία μικρού μήκους του σχολείου μας «Και  περιμένω» (υπεύθυνοι  εκπαιδευτικοί: Α. Παπαδημητρίου, Γ. Κουμαραδιός, Λ. Μουταφίδου, Μ. Θεοδοσίου) πήρε το Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία  Μ Υ Θ Ο Π Λ Α Σ Ι Α   ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ καθώς επίσης τιμήθηκε και με τα βραβεία: ΣΕΝΑΡΙΟΥ και ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ.

          Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθητικές ομάδες που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ «CINEμάθεια, 2016», τόσο για τις συμμετοχές τους, όσο και για το βραβευμένο αποτέλεσμά τους!

Δείτε εδώ την ταινία «… και περιμένω».

Συνέχεια

Προβολή της ταινίας μικρού μήκους: «Και περιμένω…» του Σχολείου μας

         Σας περιμένουμε στην Κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7:00μ.μ., όπου θα γίνει η προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Και περιμένω…» από τους μαθητές του Β1 τμήματος του Σχολείου μας. Θα προβληθούν επίσης άλλες τρεις μαθητικές ταινίες μηκρού μήκους με θέμα το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.

cover_kaiperimeno

Κινηματογραφικός διαγωνισμός – Φεστιβάλ cineμάθεια

   cineμάθεια 2014-15         Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητικές ομάδες Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, ΕΠΑ.Λ., Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και Σ.Δ.Ε. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, οι οποίες με την καθοδήγηση των συντονιστών καθηγητών/-τριών τους καλούνται  – στο πλαίσιο προγράμματος Σχολικής Δραστηριότητας ή άλλης καινοτόμου βιωματικής ή ερευνητικής εργασίας – να δημιουργήσουν μία ταινία μικρού μήκους (10 έως 15 λεπτών, περιλαμβανομένων και των τίτλων), μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation, ή video clip πρωτότυπης μουσικής δημιουργίας.

     Το κεντρικό θέμα του φεστιβάλ για το τρέχον σχολικό έτος 2015-2016 θα επιγράφεται: «Με αφορμή ένα σύνθημα…», και, ειδικά για τις ταινίες ντοκιμαντέρ, οι συμμετέχοντες μπορούν, εναλλακτικά, να εργασθούν πάνω στο θέμα:  «…¨Κεντώντας¨ το Δέντρο της Μνήμης», με δυνατότητα επιλογής από το ευρύτατο πεδίο της πολυεπίπεδης νησιωτικής ζωής του Αρχιπελάγους, αναφορικά πάντοτε με το παρελθόν ή το παρόν της, το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις κοινωνικές σχέσεις που χαρακτηρίζουν τις μικρές ή μεγαλύτερες κοινότητές της.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

«Κι όμως μπορώ» – Βραβείο Α ρόλου κοριτσιού & αγοριού στο 3ο φεστιβάλ CINEμάθειας στην κατηγορία μυθοπλασίας Λυκείων

Εκ παραδρομής δεν αναφερθήκαμε στην ταινία «Κι όμως μπορώ» του 1ου και 2ου ΓΕ.Λ. Χίου με την οποία κλείνουμε την ομάδα των βραβευμένων ταινιών μυθοπλασίας λυκείων του 3ου φεστιβάλ CINEμάθειας Χίου. Η ταινία με υπεύθυνες καθηγήτριες τις Δ. Πουπάλου, Ι. Σιαμαντζιούρα τιμήθηκε με:

  • Βραβείο Α‘ ρόλου κοριτσιού: Στην Ολίνα Παπαδέα, μαθήτρια του 2ου ΓΕ.Λ. Χίου και
  • Βραβείο Α‘ ρόλου αγοριού: Στον Αλέξανδρο Μεταξά, μαθητή του 1ου ΓΕ.Λ. Χίου

Η ταινία μιλά για ένα νεαρό αγόρι που αρνείται να ακολουθήσει τα όνειρα και τον δρόμο που έχουν χαράξει οι γονείς του για αυτόν. Απολαύστε την από το κανάλι της υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Στέλλας Τσιροπινά.

«CINEπαρμένοι»: 1ο βραβείο Φεστιβάλ CINEμάθειας 2015 στις ταινίες μυθοπλασίας Λυκείων

Και μετά από ένα μικρό διάλειμμα ακολουθεί η ταινία μικρού μήκους «CINEπαρμένοι» του ΕΠΑΛ Μύρινας (Υπεύθυνοι καθηγητές:    Σ. Μανουσογιωργάκη, Μ. Περιστεράκης, Κ. Τσάτσου) και η οποία τιμήθηκε με Α‘ βραβείο καλύτερης ταινίας μυθοπλασίας Λυκείων και τα βραβεία

  • Σεναρίου
  • Σκηνοθεσίας
  • Σκηνογραφίας/Ενδυματολογίας
  • Φωτογραφίας
  • Μοντάζ
  • Μουσικής επιμέλειας

Συνέχεια

«Μαθήματα απαισιοδοξίας»: 2ο βραβείο Φεστιβάλ CINEμάθειας 2015 στις ταινίες μυθοπλασίας Λυκείων

cineμάθεια 2014-15Ακολουθεί η ταινία μικρού μήκους «Μαθήματα απαισιοδοξίας» του 3ου ΓΕΛ Μυτιλήνης (υπεύθυνος καθηγητής: Γ. Αγάθος), που έλαβε το 2ο βραβείο στο 3ο Φεστιβάλ CINEμάθειας 2015 στην κατηγορία μυθοπλασίας Λυκείων.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη, εξαιρετική ταινία που με αντισυμβατικό τρόπο παρουσιάζει μία αντεστραμμένη πραγματικότητα. Δεν παύει όμως να είναι μια πραγματικότητα, έστω και αν υφίσταται συγκαλυμμένη από μία συνωμοσία σιωπηρής αποδοχής στην οποία είμαστε συνένοχοι. Όπως μας πληροφορεί και ο πρόλογος της ταινίας: Συνέχεια

«Ζούμε για να μαθαίνουμε … μαθαίνουμε για να ζούμε»: 3ο βραβείο Φεστιβάλ CINEμάθειας 2015 στις ταινίες μυθοπλασίας Λυκείων

Ακολουθεί η ταινία μικρού μήκους «Ζούμε για να μαθαίνουμε… μαθαίνουμε να ζούμε» του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου Χίου (υπεύθυνες καθηγήτριες: Δ. Πουπάλου, Ι. Σιαμαντζιούρα), που έλαβε το 3ο βραβείο στο 3ο Φεστιβάλ CINEμάθειας 2015 στην κατηγορία μυθοπλασίας Λυκείων.