Αρχείο κατηγορίας Διαγωνισμός σχεδίου

Προκήρυξη διαγωνισμού για την αφίσα του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

        7_digital_fest

      Το πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) δίνει κάθε χρόνο τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν στο κοινό τα ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο Σχολείο τους. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και πέρυσι πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 17 πόλεις της Ελλάδας με τη συμμετοχή άνω των 17.000 μαθητών από 443 σχολεία, με παρουσίαση 593 ψηφιακών έργων. Την Οργανωτική Επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούν Σχολικοί Σύμβουλοι και εκπαιδευτικοί Πληροφορικής.

      Διαβάστε την προκήρυξη.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας αφίσας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.)

       Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης διοργανώνει Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας με θέμα: «Χτίζουμε την Ισότητα των Φύλων δημιουργώντας ενάντια στα στερεότυπα».

       Κάθε σχολείο που επιθυμεί να λάβει μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να αποστείλει email στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimiourgia@isotita.gr , στο οποίο να δηλώνει πως επιθυμεί να συμμετάσχει στον Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας που διοργανώνεται από τη Γ.Γ.Ι.Φ. μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τον Έλεγχο του Καπνίσματος

      Σας ενημερώνουμε ότι το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, στο πλαίσιο του Προγράμματος «HEART ΙΙ», διοργανώνουν τον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος.

      Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων, της Α’, Β’, Γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου. Τελική ημερομηνία υποβολής των έργων είναι η 25η Νοεμβρίου 2015.

Για την προκήρυξη πατήστε εδώ.

6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

      Σας γνωστοποιούμε ότι οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής της χώρας διοργανώνουν το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

6_digital_creation

     Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους και να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Απριλίου 2016.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.digifest.info.

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός – Δημιουργία Αφίσας

Αφίσα 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Σχολικής Ψυχολογίας

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας και το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Το δικό μας σχολείο…», «Τι μου αρέσει στην τάξη μου, γιατί το σχολείο μου είναι σημαντικό για μένα», με αφορμή το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας που θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου 2015 στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

Συνέχεια

«34ος Πανελλήνιος / 61ος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων»

Σας ενημερώνουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών A.E.D.E – Τμήμα Ελλάδος, διοργανώνει, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων, τον 34ο Πανελλήνιο / 61ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Γραπτών και Καλλιτεχνικών Εργασιών με γενικό Θέμα: «Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου, όλων των τάξεων του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ της χώρας.

Επιμέρους Θέματα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Έκθεση: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ονόμασε το 2015 ως Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης. Σε μια ομιλία σας προς τους συμμαθητές σας να αναλύσετε πως μπορεί να επηρεάσει η Ανάπτυξη τη ζωή, την αξιοπρέπειά σας και το μέλλον σας». (300-400 λέξεις)

Καλλιτεχνική Εργασία (κοινή για Γυμνάσιο και Λύκειο)

Να αποτυπώσετε καλλιτεχνικά το «σύνθημα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής.

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

  1. Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές πρέπει να επιλέξουν ένα από τα θέματα, είτε το γραπτό, είτε την καλλιτεχνική εργασία της σχολικής βαθμίδας στην οποία ανήκουν.

  2. Σε κάθε εργασία πρέπει να αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα:

Α) το όνομα και το επώνυμο του μαθητή

Β) το όνομα του πατέρα και της μητέρας (και το πατρικό της επώνυμο)

Γ) χρονολογία γέννησης του μαθητή και τάξη, στην οποία φοιτά

Δ) διεύθυνση Σχολείου, τηλέφωνο, φαξ και ηλεκτρονική διεύθυνση.

Ε) διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο και φαξ

ΣΤ) Πιστοποιήσεις γνώσης ξένων γλωσσών

Τα ανωτέρω στοιχεία είναι υποχρεωτικά. Σε περίπτωση ελλιπών στοιχείων η εργασία δεν θα αξιολογηθεί.

  1. Τα παραπάνω στοιχεία αναγράφονται στο επάνω αριστερό μέρος της πρώτης σελίδας των γραπτών εργασιών ή στο πίσω μέρος των καλλιτεχνικών εργασιών. Ο τίτλος των καλλιτεχνικών εργασιών αναγράφεται στο μπροστινό μέρος.

  2. Οι γραπτές εργασίες πρέπει να είναι χειρόγραφες, σε κόλλες Α4 συρραμμένες.

  3. Οι καλλιτεχνικές εργασίες πρέπει να είναι πίνακες σε χοντρό χαρτί σχεδίου

  4. Η συμμετοχή είναι προαιρετική και οι εργασίες μπορούν να πραγματοποιούνται στο σχολείο ή στο σπίτι.

  5. Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες από διάφορες πηγές, τις οποίες οφείλουν να αναφέρουν στη βιβλιογραφία.

Οι Διευθυντές των ανωτέρω σχολείων πρέπει να αποστείλουν τις εργασίες των μαθητών τους μέχρι 15 Μαΐου 2015 στη διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών (Ζαλόγγου 10Α, Τ.Κ. 10678 ΑΘΗΝΑ-υπόψη κ. ΧΡ. ΚΟΛΛΟΚΑ, ή στη διεύθυνση Στρ. Καραϊσκάκη 10, Τ.Κ.12461 ΧΑΪΔΑΡΙ-υπόψη κ. ΠΑΝ. ΚΑΡΑΔΗΜΑ

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών: 2103813229 και 2117208363

Δίπλωμα συμμετοχής στον 1ο Σαμιακό Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου

Το Γυμνάσιο Καρλοβασίων εκπροσωπήθηκε από τις μαθήτριες:

  • Στροπωνιάτη Έλενα, της Β’ τάξης και
  • Αγγέλα – Μαρία Πανούσου, της Γ’ τάξης

στον 1ο Σαμιακό Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου, που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου Μέλισσος. Αναλυτικές εικόνες και άλμπουμ με τα έργα θα αναρτηθούν μες στις επόμενες ημέρες από τον ιστοχώρο του «Μέλισσου» και του Γυμνασίου Καρλοβασίων.

chessSamos-3-2015-certificate

Τιμητική διάκριση στο 2ο Πανελλήνιο Ανοικτό Ατομικό Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου

Η μαθήτρια Αγγέλα – Μαρία Πανούσου συμμετείχε, εκπροσωπώντας το σχολείο μας, με ένα σχέδιο για τον Μπόμπι Φίσερ, στον 2ο Πανελλήνιο Ανοικτό Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου, που ολοκληρώθηκε στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2014, στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

GymKarlov-ChessSketchKalavryta2014-2

Τιμητική διάκριση για τη συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Ανοικτό Ατομικό Διαγωνισμό Σκακιστικού Σκίτσου