Αρχείο κατηγορίας Θεατρική Ομάδα Αγγλικής Γλώσσας

«All the world’s a stage»: Θεατρικό με σκηνές από Σαιξπηρικά έργα της θεατρικής ομάδας Αγγλικής γλώσσας

Από το διαδικτυακό κανάλι του σχολείου στο YouTube, ακολουθεί το πλήρες βίντεο με το θεατρικό «All the world’s a stage» της θεατρικής ομάδας Αγγλικής γλώσσας. Το θεατρικό αποτέλεσε την κορύφωση της εργασίας των μαθητών της ομάδας με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Αγγλικής γλώσσας, Αλεξάνδρας και Χρυσάνθης Ζαχαριάδου. Η θεατρική παράσταση δόθηκε τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014, περιλαμβάνει πράξεις από τα έργα του Σαίξπηρ: «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Οθέλλο» και «Όνειρο Θερινής Νυκτός». Φωτογραφικά στιγμιότυπα έχουν δημοσιευτεί σε προηγούμενο άρθρο.

All the world is a stage. Στιγμιότυπα από θεατρικό με σκηνές από Σαιξπηρικά έργα.

Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 μετά από πολλές προβές και προετοιμασία ενός έτους παρουσιάστηκε η παράσταση All the world’s a stage. Πρόκειται για μία μοναδική δουλειά της θεατρικής ομάδας Αγγλικής γλώσσας του Γυμνασίου Καρλοβασίων, όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο δεν τον έχει η γλώσσα ή τα σκηνικά, αλλά ο ρυθμός και η ομορφιά των νοημάτων! Ένα παιχνίδι πολιτισμού, γλωσσών και διάσημων στιγμών του William Shakespeare.

Πως θα ήταν άραγε εάν ο χορός του Ελληνικού Αρχαίου θεάτρου μάθαινε ξαφνικά ότι υπάρχει κάτι εξίσου θαυμαστό κι έξω από τη χώρα του: Πως θα ακούγονταν στα αυτιά του φράσεις όπως:

«Σιγά σιγά μισούμε αυτό που συχνά φοβόμαστε» και

«Γελάει με τραύματα όποιος δεν πληγώθηκε ποτέ.»

Και ποιος είναι επιτέλους ο άνθρωπος που έγραψε το «To be or not to be?», που όλοι μας έχουμε λίγο πολύ σιγοψιθυρίσει κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Μια παρέα παιδιών παίζουν ένα θεατρικό παιχνίδι όταν ξαφνικά ακούγεται το όνομα του Shakespeare. Μα ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο Shakespeare;