Αρχείο κατηγορίας European School Radio

Ευρωπαϊκό σχολικό ψηφιακό ραδιόφωνο

8ο και τελευταίο επεισόδιο σχολικού έτους 2014 – 2015 της Ραδιοφωνικής Ομάδας του Γυμνασίου Καρλοβασίων. Αφιέρωμα στην ηλεκτρονική μουσική & συνέντευξη με τον Dim Vach

gymKarlovSanSimeraStiMousiki-8-June-2-DimVachΌγδοο (8ο) και τελευταίο επεισόδιο της ενημερωτικής και ψυχαγωγικής εκπομπής της Ραδιοφωνικής Ομάδας του Ψηφιακού Εργαστηρίου του Γυμνασίου Καρλοβασίων «Σα σήμερα στη μουσική». Με αυτό το επεισόδιο (που είναι και η 15η ραδιοφωνική μας παραγωγή) κλείνει η πρώτη – πολύ γεμάτη και πετυχημένη – ραδιοφωνική χρονιά του σχολείου μας. Μπορείτε να ακούσετε και αυτό το επεισόδιο ακολουθώντας τον προηγούμενο σύνδεσμο, από το αποθετήριο εκπομπών του ΠΣΔ (ομάδα European School Radio) ή από το αποθετήριο ραδιοφωνικών εκπομπών του Γυμνασίου Καρλοβασίων.

Σε αυτό το επεισόδιο, που έπαιξε στον European School Radio την Τρίτη 30/6/2015, η Αγγέλα Μαρία πραγματοποίησε εν μέσω θέρους ένα αφιέρωμα σε χαλαρωτική ηλεκτρονική μουσική, για να σας δροσίσει τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, να σας χαλαρώσει ταξιδεύοντάς σε μαγευτικά ακρογιάλια. Φιλοξενούμενος της εκπομπής, συνέντευξη του οποίου συμπεριλαμβάνεται αλλά και οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι, είναι ο καθηγητής μουσικής του σχολείου μας Δημήτρης Βαχαβιώλος, γνωστός στους χώρους της ηλεκτρονικής μουσικής ως Dim Vach. Καλό καλοκαίρι.

Διαφημιστικό για το 8ο επεισόδιο της εκπομπής «Σα Σήμερα στη Μουσική».

gymKarlovSanSimeraStiMousiki-8-June-2-DimVachΤο χαβά της η ραδιοφωνική ομάδα Γυμνασίου Καρλοβασίων. Το σχολείο τελείωσε για το σχολικό έτος 2014-2015, το καλοκαίρι μπήκε, αλλά εμείς γουστάρουμε ραδιόφωνο, γουστάρουμε European School Radio. Δε μας σκιάζει τίποτε και συνεχίζουμε με το 8ο (όγδοο) επεισόδιο της εκπομπής «Σα Σήμερα Στη Μουσική». Παίρνουμε συνέντευξη από τον καθηγητή μουσικής του σχολείου Δημήτρη Βαχαβιώλο, γνωστό στους χώρους της ηλεκτρονικής μουσικής ως Dim Vach, συνοδεύοντας την εκπομπή με χαλαρές, δροσερές, house νότες. Στο μικρόφωνο η Αγγέλα – Μαρία, την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015, 16.00 – 17.00 στη μουσική ζώνη.

Παρουσίαση παραγωγών ραδιοφωνικής ομάδας του Γυμνασίου Καρλοβασίων

Λογότυπος European School Radio

Στο ακόλουθο βίντεο από το διαδικτυακό κανάλι του σχολείου στο YouTube, μπορείτε να δείτε μία επιλογή από τις παραγωγές της ραδιοφωνικής ομάδας του Γυμνασίου Καρλοβασίων που μεταδόθηκαν στον European School Radio, το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο για το σχολικό έτος 2014 – 2015.Screenshot από μοντάζ σε Audacity

Συνέχεια

7ο επεισόδιο της εκπομπής: «Σα Σήμερα στη Μουσική». 2ο μέρος αφιερώματος σε Swing Ελληνικές μπάντες και καλλιτέχνες

gymKarlov-SanSimeraStiMousiki-7-June-1-SwingΈβδομο (7ο) επεισόδιο της ενημερωτικής και ψυχαγωγικής εκπομπής της Ραδιοφωνικής Ομάδας του Ψηφιακού Εργαστηρίου του Γυμνασίου Καρλοβασίων «Σα σήμερα στη μουσική», που μπορείτε να ακούσετε από το αποθετήριο εκπομπών του ΠΣΔ (ομάδα European School Radio) ή από το αποθετήριο ραδιοφωνικών εκπομπών του Γυμνασίου Καρλοβασίων.

Σε αυτό το επεισόδιο, που έπαιξε στον European School Radio την Τρίτη 9/6/2015, η Αγγέλα Μαρία πραγματοποίησε ένα ακόμη αφιέρωμα (encore) σε ελληνικές swing, gipsy swing και jazzy μπάντες και καλλιτέχνες, που διασκευάζουν και επαναφέρουν στη σημερινή εποχή την πιο κεφάτη και χορευτική μουσική της εποχής του Μεσοπολέμου: Crime Swing Investigation, Κωστής Μαραβέγιας (Maraveyas Illegal), The Speakeasies Swing band και Swing Till You Drop.

Διαφημιστικό για το 7ο επεισόδιο της εκπομπής Σα Σήμερα στη Μουσική.

gymKarlov-SanSimeraStiMousiki-7-June-1-SwingΤο επερχόμενο έβδομο (7ο) επεισόδιο, της εκπομπής «Σα σήμερα στη μουσική», (14ης φετινής ραδιοφωνικής παραγωγής) θα παίξει την ερχόμενη Τρίτη (16.00 – 17.00), στον European School Radio. Η Αγγέλα Μαρία από τη Ραδιοφωνική Ομάδα του Ψηφιακού Εργαστηρίου του Γυμνασίου Καρλοβασίων,  πραγματοποιεί ένα ακόμη αφιέρωμα (encore) σε ελληνικές swing, gipsy swing και jazzy μπάντες και καλλιτέχνες, που διασκευάζουν και επαναφέρουν στη σημερινή εποχή την πιο κεφάτη και χορευτική μουσική της εποχής του Μεσοπολέμου: Crime Swing Investigation, Κωστής Μαραβέγιας (Maraveyas Illegal), The Speakeasies Swing band και Swing Till You Drop.

Έπαινοι συμμετοχής στο ραδιοφωνικό διαγωνισμό «Κάντο Να Ακουστεί» και στιγμιότυπα από το 2ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Λογότυπος φεστιβάλΗ ραδιοφωνική ομάδα του Γυμνασίου Καρλοβασίων δεν παρουσίασε μόνο ψυχαγωγικές μουσικές εκπομπές. Έλαβε μέρος και στο διαγωνισμό ραδιοφωνικού κοινωνικού μηνύματος «Κάντο Να Ακουστεί» με τα ακόλουθα δύο μηνύματα ευαισθητοποίησης:

  1. «Χαμόγελο του Παιδιού», με την Ευαγγελία – Μαγδαληνή Σκουδριάνου στο μικρόφωνο.
  2. «Αγάπη για τα ζώα είναι πολιτισμός», με τη Μαρία Αναγνώστου στο μικρόφωνο.

Ακολουθούν οι σχολικοί έπαινοι:

Οι ατομικοί έπαινοι και τα πιστοποιητικά συμμετοχής των μαθητών θα δοθούν στην τελική εκδήλωση του Εργαστηρίου Ψηφιακής Δημιουργίας του Γυμνασίου Καρλοβασίων στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Υπενθυμίζουμε ότι πληροφορίες για το διαγωνισμό «Κάντο Να Ακουστεί» μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα http://2fest.europeanschoolradio.eu/ ενώ μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου και να δείτε βίντεο από τις παρουσιάσεις των σχολείων από την ακόλουθη YouTube playlist του φεστιβάλ.

6ο επεισόδιο της εκπομπής: «Σα Σήμερα στη Μουσική», με θέμα Swing Ελληνικές μπάντες και καλλιτέχνες

gymKarlov-SanSimeraStiMousiki-6-May-1-Swing

Έκτο (6o) επεισόδιο της ενημερωτικής και ψυχαγωγικής εκπομπής της Ραδιοφωνικής Ομάδας του Ψηφιακού Εργαστηρίου του Γυμνασίου Καρλοβασίων «Σα σήμερα στη μουσική», που μπορείτε να ακούσετε από το αποθετήριο εκπομπών του ΠΣΔ (ομάδα European School Radio) ή από το αποθετήριο ραδιοφωνικών εκπομπών του Γυμνασίου Καρλοβασίων.

Σε αυτό το επεισόδιο, που έπαιξε στον European School Radio την περασμένη Τρίτη, πραγματοποιώντας ρεκόρ ακροαματικότητας (ως προς τις ραδιοφωνικές εκπομπές του Γυμνασίου Καρλοβασίων) κατά τη μετάδοσή του,  η Αγγέλα Μαρία πραγματοποίησε ένα αφιέρωμα σε ελληνικές swing μπάντες και καλλιτέχνες, που διασκευάζουν και επαναφέρουν στη σημερινή εποχή την πιο κεφάτη και χορευτική μουσική της εποχής του Μεσοπολέμου: Crime Swing Investigation, Κωστής Μαραβέγιας (Maraveyas Illegal), Penny & The Swinging Cats, JazzMatazz, The Speakeasies Swing band, Gadjo Dilo, The Swing Shoes.

Διαφημιστικό για το 6ο επεισόδιο της εκπομπής: Σα Σήμερα στη Μουσική, με θέμα Swing Ελληνικές μπάντες και καλλιτέχνες

gymKarlov-SanSimeraStiMousiki-6-May-1-Swing
Το επερχόμενο έκτο (6ο) επεισόδιο (συνολικά 11ο της ραδιοφωνικής ομάδας μας), της εκπομπής «Σα σήμερα στη μουσική», θα παίξει την ερχόμενη Τρίτη (16.00 – 17.00). Η Αγγέλα Μαρία από τη Ραδιοφωνική Ομάδα του Ψηφιακού Εργαστηρίου του Γυμνασίου Καρλοβασίων, πραγματοποιεί ένα αφιέρωμα σε ελληνικές swing μπάντες και καλλιτέχνες, που διασκευάζουν και επαναφέρουν στη σημερινή εποχή την πιο κεφάτη και χορευτική μουσική της εποχής του Μεσοπολέμου: Crime Swing Investigation, Κωστής Μαραβέγιας (Maraveyas Illegal), Penny & The Swinging Cats, JazzMatazz, The Speakeasies Swing band, Gadjo Dilo, The Swing Shoes.