Αρχείο κατηγορίας Σκάκι

Δραστηριότητες που αφορούν σε πολιτιστικά προγράμματα σκακιού ή συμμετοχές μαθητών του Γυμνασίου σε σκακιστικές δραστηριότητες

Ανοικτό (open) σκακιστικό τουρνουά – Καρλόβασι 2013

Από το διαδικτυακό κάναλι του Γυμνασίου Καρλοβασίων στο YouTube, μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο με αποσπάσματα από το ανοικτό (open) σκακιστικό τουρνουά  μαθητών δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων και ενηλίκων που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2013 στο προαύλιο του Γυμνασίου Καρλοβασίων.

 

Αγώνας επίδειξης (σιμουλτανέ) Μέλισσου με 22 σκακιέρες στο «Χατζηγιάννειο»

Από το διαδικτυακό κάναλι του Γυμνασίου Καρλοβασίων στο YouTube, μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο με αποσπάσματα από το σκακιστικό αγώνα επίδειξης (σιμουλτανέ) με τον προπονητή του τμήματος Βαθέος, κύριο Δημήτρη Δαγκλή, απέναντι σε 22 νεαρούς σκακιστές. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2013 στο προαύλιο της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης, στο «Χατζηγιάννειο», στο Καρλόβασι τον Ιούνιο του 2013 και διήρκεσε 3,5 ώρες.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα και αποτελέσματα από το ακόλουθο άρθρο στον ιστότοπο του σκακιστικού ομίλου Σάμου «Μέλισσος».

 

«Σκακιστικές Μηχανές»

Από το διαδικτυακό κάναλι του Γυμνασίου Καρλοβασίων στο YouTube, μπορείτε να παρακολουθήσετε την πλήρη ομιλία του γράφοντος, καθηγητή Πληροφορικής του Γυμνασίου Καρλοβασίων, με θέμα «Σκακιστικές Μηχανές». Η ομιλία παραχωρήθηκε τη 2η μέρα του 1ου Σχολικού Σκακιστικού Φεστιβάλ Σάμου, τον Ιούνιο του 2013, που οργανώθηκε από το Γυμνάσιο Καρλοβασίων στα πλαίσια του εξωσχολικού προγράμματος «Το Σκάκι στο Σχολείο».

Στιγμιότυπο και το υλικό της ομιλίας μπορείτε να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του «Μέλισσου» ή από τον παραπάνω σύνδεσμο.

«Πως παίζουν σκάκι οι υπολογιστές» – Ομιλία του Ανδρέα Παπασαλούρου, καθηγητή του πανεπιστημίου Αιγαίου στα πλαίσια του 1ου Σχολικού Σκακιστικού Φεστιβάλ Σάμου

Από το διαδικτυακό κάναλι του Γυμνασίου Καρλοβασίων στο YouTube, μπορείτε να παρακολουθήσετε την πλήρη ομιλία του κυρίου Ανδρέα Παπασαλούρου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα «Πως παίζουν σκάκι οι υπολογιστές». Η ομιλία παραχωρήθηκε τη 2η μέρα του 1ου Σχολικού Σκακιστικού Φεστιβάλ Σάμου, τον Ιούνιο του 2013, που οργανώθηκε από το Γυμνάσιο Καρλοβασίων στα πλαίσια του εξωσχολικού προγράμματος «Το Σκάκι στο Σχολείο».

Στιγμιότυπο και το υλικό της ομιλίας μπορείτε να κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του «Μέλισσου».

Στιγμιότυπα Θερινής Σκακιστικής Ακαδημίας Μέλισσου από το καλοκαίρι του 2015

banner ΜελισσοςΑναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου, φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες της θερινής σκακιστικής ακαδημίας του Μέλισσου, το καλοκαίρι του 2015.

1ος Σχολικός Διαγωνισμός Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων. Στιγμιότυπα.

Την Τρίτη 5 Μάη 2015 το Γυμνάσιο Καρλοβασίων συμμετείχε ως ένα από τα δύο σχολεία διεξαγωγής στη Σάμο του 1ου Σχολικού Διαγωνισμού Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων. Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα, όπου υπενθυμίζουμε ότι στην τετραπλή ισοβαθμία της πρώτης θέσης ήταν και η μαθήτρια Αγγέλα – Μαρία Πανούσου από το Γυμνάσιο Καρλοβασίων αλλά και στιγμιότυπα από το δρώμενο:


Για τις φωτογραφίες που ελήφθησαν έχει υποβαθμιστεί η ανάλυση και έχει ληφθεί μέριμνα για μακρινά πλάνα. Παρόλα αυτά ο κηδεμόνας που θεωρεί ότι θίγονται προσωπικά δεδομένα και επιθυμεί να άρει τη συναίνεσή του για κάποια φωτογραφία, μπορεί να το αιτηθεί με γραπτό αίτημα προς το σχολείο.

Αποτελέσματα 1ου Σχολικού Διαγωνισμού Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων

Την Τρίτη 5 Μάη 2015 πραγματοποιήθηκε ο 1ος Σχολικός Διαγωνισμός Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων, στον οποίο συμμετείχαν συνολικά 36 μαθητές από διάφορα σχολεία της Σάμου, στο Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου οι μαθητές της ανατολικής Σάμου και στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου οι μαθητές της δυτικής Σάμου.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Σκακιστικό Όμιλο Σάμου Μέλισσο και τα προβλήματα δημιούργησε ο Πρωταθλητής Ελλάδας στο Καλλιτεχνικό Σκάκι και εκπαιδευτικός κ. Νίκος Μενδρινός. Συνέχεια

1ος ΣΑΜΙΑΚΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» προκηρύσσει τον «1ο Σαμιακό Σχολικό Διαγωνισμό Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων».

Αφίσα 1ου Σαμιακού Σχολικού Διαγωνισμού Σκακιστικών Ασκήσεων

Αναλυτικές οδηγίες συμμετοχής μπορείτε να κατεβάσετε από την προκήρυξη, από τον ιστότοπο του «Μέλισσου».