Αρχείο κατηγορίας Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις από εθνικές γιορτές, παρελάσεις και διάφορες σχολικές εκδηλώσεις.

Nτοκιμαντέρ – βίντεο της Λέσχης Ανάγνωσης «ΥΠΑΤΙΑ»

Η Λέσχη Ανάγνωσης «ΥΠΑΤΙΑ» παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ – βίντεο με βάση το βιβλίο της Ηρώς Παπαμόσχου «Το Γεφύρι της Ανατολής» για το προσφυγικό ρεύμα των κατοίκων της Σάμου κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Για να το παρακολουθήσετε πατήστε εδώ.

 

Εκδήλωση ενημέρωσης περί Samos@Wikipedia Project

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σας προσκαλεί στην εκδήλωση ενημέρωσης για το Samos@Wikipedia Project – πρόκειται για μια πρωτοβουλία εμπλουτισμού της ελληνικής, αλλά και της αγγλόφωνης, Βικιπαίδειας με άρθρα και περιεχόμενο για τη Σάμο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 6μμ στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Χατζηγιάννειο Κτίριο) στο Καρλόβασι Σάμου. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο προσκλητήριο.

Εκπαιδευτική εκδρομή στην έκθεσή «A World Not Ours» του Ιδρύματος Schwarz

art_spaceΤην Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2016, 20 μαθητές της Β’ τάξης επισκεύθηκαν το Art Space Pythagorion της Σάμου το οποίο φιλοξενεί την έκθεσή «A World Not Ours» – «Ένας Κόσμος Όχι Δικός Μας», όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασε η εικαστικός κ.Κατερίνα Ζαχαροπούλου. Ο τίτλος προέρχεται από την ομώνυμη βραβευμένη ταινία του Mahdi Fleifel (2012), η οποία με τη σειρά της δανείζεται τον τίτλο της από ένα βιβλίο του Παλαιστίνιου συγγραφέα Ghassan Kanafani (1936–72). Η ταινία παρουσιάζει τρεις γενιές εξόριστων στον προσφυγικό καταυλισμό Ein el-Helweh στον νότιο Λίβανο, ενώ το βιβλίο μιλά για τη διασπορά και την αναζήτηση ταυτότητας.

Συνέχεια

Η Λέσχη Ανάγνωσης «ΥΠΑΤΙΑ» παρουσιάζει ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

YPATIA_2016Σας προσκαλούμε στην Εκδήλωση – Αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Καρλοβασίων, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 και ώρα 20.30.

kazantzakhs

Δείτε την αφίσα μας.

Προβολή της ταινίας μικρού μήκους: «Και περιμένω…» του Σχολείου μας

         Σας περιμένουμε στην Κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7:00μ.μ., όπου θα γίνει η προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Και περιμένω…» από τους μαθητές του Β1 τμήματος του Σχολείου μας. Θα προβληθούν επίσης άλλες τρεις μαθητικές ταινίες μηκρού μήκους με θέμα το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.

cover_kaiperimeno

Δράση στα πλαίσια της Ωρας του Κωδικα 2015

           Την εβδομάδα 7-13 Δεκεμβρίου 2015 οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στην Ώρα Κώδικα, μια παγκόσμια δράση για την προώθηση του προγραμματισμού. code2015 Συνέχεια

Εκδήλωση της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

             Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας τίμησαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με την εκδήλωση που διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί: Θεοδοσίου Μαρία και Παπαδημητρίου Αλεξία. Συνέχεια