Αρχείο μηνός Ιανουάριος 2014

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση της λέσχης ανάγνωσης ΥΠΑΤΙΑ για τη Φάρμα των Ζώων

    Το περασμένο Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η πολύπλευρη εκδήλωση της λέσχης ανάγνωσης «ΥΠΑΤΙΑ» για να παρουσιαστεί το έργο των μαθητών και να ολοκληρωθεί η μελέτη του βιβλίου «Η Φάρμα των Ζώων» του Τζωρτζ Όργουελ, με τους γονείς των μαθητών αλλά και άλλους ενδιαφερόμενους να ανταποκρίνονται στην πρόσκλησή μας.

    Αρχικά η κα. Βαρσαμή, φιλόλογος και υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης προλόγισε την εκδήλωση.

 

   Ακολούθως, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές διπλωμάτων και πιστοποιητικών συμμετοχής στους μαθητές που ολοκλήρωσαν την Ώρα του Κώδικα κατά την Computer Science Education Week του Code.org, από τον Δημήτριο – Αδαμάντιο Δρίτσα (καθηγητή πληροφορικής) και το διευθυντή κο Σοφούλη.

   Ακολούθως μαθητές της Λέσχης Ανάγνωσης μίλησαν για τον Τζωρτζ Όργουελ, παρουσίασαν εργασίες εμπνευσμένες από την ανάγνωση της Φάρμας των Ζώων.

   Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προβολή της ταινίας: Η Φάρμα των Ζώων.

Φύλλο Εργασίας Scratch No 5 – Εντολές Σχεδίασης. Πένα. Κίνηση.

    Σε συνέχεια της σειράς φύλλων εργασίας για την ύλη της Πληροφορικής Γ Γυμνασίου, για το σχολικό έτος 2013 – 2014, οπότε και διδάσκεται προγραμματισμός με Scratch, ακολουθεί συνημμένο το Φύλλο Εργασίας Νο 5.

    Το μάθημα αφορά στις βασικές εντολές με τις οποίες μπορούμε να σχεδιάσουμε σχήματα, από τις παλέτες πένα και κίνηση.

    Μπορείτε να βρείτε το σενάριο του παραδείγματος, με το οποίο σχεδιάζεται τετράγωνο πλευράς 50 pixels από την  ιστοσελίδα του καθηγητή σας κ. Δρίτσα, στο διαδικτυακό αποθετήριο του Scratch.

Άδεια Creative Commons
Το έργο με τίτλο Φύλλο Εργασίας Scratch Νο 5 – Πένα. Κίνηση. από τον δημιουργόΔημήτριος Αδαμάντιος Δρίτσας διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές .

Εκδήλωση της Λέσχης Ανάγνωσης ΥΠΑΤΙΑ για την ολοκλήρωση μελέτης της Φάρμας των Ζώων του Τζώρτζ Όργουελ

    Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση της Λέσχης Ανάγνωσης του Σχολείου μας που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Καρλοβασίων το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 18.30 το απόγευμα.

    

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

  • Καλωσόρισμα από την κ. Γιώτα Βαρσαμή (φιλόλογο και υπεύθυνη της Λέσχης Ανάγνωσης).
  • Απονομή διπλωμάτων στους μαθητές που ολοκλήρωσαν την Ώρα του Κώδικα κατά την Computer Science Education Week του Code.org, από τον Δημήτριο – Αδαμάντιο Δρίτσα (καθηγητή πληροφορικής).
  • Παρουσίαση του Τζωρτζ Όργουελ από τον Αλέξανδρο Σαράντου.
  • Περίληψη της Φάρμας των Ζώων και παρουσίαση μαθητικών εργασιών κατά την ανάγνωση του βιβλίου, από τη Δήμητρα Δημοπούλου.
  • Προβολή της ταινίας η «Φάρμα των Ζώων«

Φύλλο Εργασίας Scratch No 4 – Τύποι δεδομένων. Εντολές εισόδου.

  Σε συνέχεια της σειράς φύλλων εργασίας για την ύλη της Πληροφορικής Γ Γυμνασίου, για το σχολικό έτος 2013 – 2014, οπότε και διδάσκεται προγραμματισμός με Scratch, ακολουθεί συνημμένο το Φύλλο Εργασίας Scratch No 4.

   Aυτό το μάθημα αφορά σε τύπους δεδομένων και εντολές εισόδου δεδομένων.

Άδεια Creative CommonsΤο έργο με τίτλο Φύλλο Εργασίας Scratch 4 – Τύποι Δεδομένων. Εντολές Εισόδου. από τον δημιουργόΔημήτριος – Αδαμάντιος Δρίτσας διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές .