Αρχείο μηνός Ιούνιος 2014

2ο Ανοικτό Ατομικό Σκακιστικό Τουρνουά Σάμου 2014

    Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου “Μέλισσος” διοργανώνει το 2ο Ανοικτό Ατομικό Σκακιστικό Τουρνουά Σάμου, το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Ιουνίου 2014, στο Γυμνάσιο Καρλοβασίων.

2ο Ανοικτό Ατομικό Σκακιστικό Τουρνουά Σάμου

Εικόνα 1 από 1

2ο Ανοικτό Ατομικό Σκακιστικό Τουρνουά Σάμου

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην αφίσα, ενώ ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής μπορείτε να συμπληρώσετε από τον ιστοχώρο του Μέλισσου.

Μαθητικό Φεστιβάλ Γυμνασίου Καρλοβασίων 2014

    Από Κυριακή 22/6/2014 – Τετάρτη 25/6/2014 θα πραγματοποιείται πολυθεματικό πολιτιστικό φεστιβάλ με θεατρικά δρώμενα και εκθέσεις από εργασίες μαθητών που μετείχαν σε πολιτιστικά προγράμματα του σχολικού έτους 2013 – 2014. Για περισσότερες ενημερώσεις της τελευταίας στιγμής ανατρέξτε στη σελίδα του δρώμενου στο Facebook «Μαθητικό Φεστιβάλ Γυμνασίου Καρλοβασίων«.

Αφίσα Μαθητικού Φεστιβάλ Γυμνασίου Καρλοβασίων

    Αναλυτικό πρόγραμμα

 1. ΚΥΡΙΑΚΗ 22/6/2014
  COMPUTER SCIENCE DAY
  18.30 – 19.40: Έκθεση Μαθητικών Εργασιών Πληροφορικής
  19.45 – 20.15: Εργαστήριο «Code Your Own Flappy Game»
  20.30 – 21.30: Εργαστήριο «Προσθήκη Άρθρων σε ιστοσελίδες βασισμένες σε WordPress»
  (εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού θέσεων των εργαστηρίων δηλώστε συμμετοχή στο email του καθηγητή πληροφορικής του Γυμνασίου Καρλοβασίων Δρίτσα Δημήτριο – Αδαμάντιο στο ddrits [παπάκι] sch [τελεία] gr. Για το εργαστήριο «Code Your Own Flappy Game» θα δοθεί προτεραιότητα σε μαθητές, ενώ για το εργαστήριο εκπαιδευτικών για WordPress θα δοθεί προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Καρλοβασίων.) Υπεύθυνος: Δρίτσας Δημήτριος – Αδαμάντιος
 2. ΔΕΥΤΕΡΑ 23/6/2014
  All the world’s a stage … (W.Shakespeare)
  21.00
  Η θεατρική ομάδα της Αγγλικής γλώσσας του Γυμνασίου Καρλοβασίων σας προσκαλεί σε μία παράσταση – παρουσίαση, όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο δεν τον έχει η γλώσσα ή τα σκηνικά, αλλά ο ρυθμός και η ομορφιά των νοημάτων.
  Μια παρέα παιδιών παίζουν ένα θεατρικό παιχνίδι, όταν ξαφνικά ακούγεται το όνομα του Shakespeare! Μα ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο Shakespeare;
  Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ζαχαριάδου Αλεξάνδρα, Ζαχαριάδου Χρυσάνθη, Παλαβούζη Μαρία
 3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 25/6/2014
  20:30

  – Απονομή πιστοποιητικών στους συμμετέχοντες μαθητές.
  – Απονομή βραβείων στους μαθητές που συμμετείχαν σε δράσεις φιλαναγνωσίας.
  – Δραματοποιημένη παρουσίαση του έργου «Ο μέτοικος και η συμμετρία» του Τεύκρου Μιχαηλίδη από τη θεατρική ομάδα της λέσχης.

  Υπεύθυνοι καθηγητές

  Βαρσαμή Παναγιώτα
  Δρίτσας Δημήτρης
  Παπαδόπουλος Χρήστος
  Ρόγα Ελένη
  Ροκοπάνος Νίκος

Αντιμετώπιση ιού που μολύνει αφαιρούμενα αποθηκευτικά μέσα

    Μετά από αριθμό κρουσμάτων ιού τύπου σκουλήκι (worm), εμφανές σύμπτωμα του οποίου φαίνεται να είναι η δημιουργία (φαινομενικών) συντομεύσεων προς τα πρωτότυπα αρχεία, παρακαλούμε όλους τους συναδέλφους που παρατηρήσαν παρόμοιο σύμπτωμα σε αφαιρούμενο αποθηκευτικό μέσο (πχ. USB stick) να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες:

 1. Να κατεβάσουν το λογισμικό USB fix.
 2. Να εγκαταστήσουν το λογισμικό στον υπολογιστή τους.
 3. Να συνδέσετε στον υπολογιστή (-ές σας) όλα τα ύποπτα αποθηκευτικά μέσα που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί (USB stick, pendrives, κάρτες μνήμης κινητού ή φωτογραφικής μηχανής και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους).
 4. Επιλέξτε την επιλογή «Clean«. Αφού ολοκληρωθεί:
 5. Αφαιρέστε τα αποθηκευτικά μέσα από τις USB θύρες.
 6. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

    Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://www.en.usbfix.net/ .

    Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή πρόκειται για έναν ιό τύπου σκουλήκι που ορισμένα αντι-ιομορφικά λογισμικά (antivirus) αναγνωρίζουν ως ένα από τα ακόλουθα σενάρια εντολών Visual Basic (vb scripts):

 1. giioznqpni-vbs-vbs-dinihou-t4636
 2. qsmjboyppw-vbs-vbs-dinihou-t4685

είτε ως τον ακόλουθο Δούρειο Ίππο:

 1. serge-lama-vbe-vbs-downloader-t4585

    Εμπειρικά, τα αντι-ιομορφικά λογισμικά Panda, Avast και AVG μπορεί να αποκλείσουν περαιτέρω εξάπλωση του ιού, αλλά οδηγούν σε απώλεια των μολυσμένων δεδομένων, για αυτό χρησιμοποιήστε το λογισμικό που προτείνουμε στην αρχή του άρθρου.

  Ο ιός αυτός ενεργεί μολύνοντας το αρχείο autorun.inf του αφαιρούμενου μέσου αποθήκευσης και ένα από τα εμφανή συμπτώματα είναι η δημιουργία συντομέσεων προς τα κακόβουλα προαναφερθέντα λογισμικά, ενώ ακολούθως ανοίγουν τα αρχεία με τα δεδομένα σας, που έχουν αποκρυφθεί.

Περισσότερες τεχνικές πληροφορίες αλλά και συμβουλές στο σύνδεσμο: http://www.en.usbfix.net/2014/03/infections-spreading-usb-peripherals/

Χειροπιαστές συμβουλές

(για να αποτρέψετε περαιτέρω μολύνσεις ή για να προστατευτείτε, δεδομένου ότι αρκετά αξιόπιστα αντι-ιομορφικά λογισμικά μπορεί να μη σας προστατέψουν):

 • Απενεργοποιήστε την επιλογή αυτόματης εκκίνησης αφαιρούμενων αποθηκευτικών μέσων.

    Αναλυτικότερα:

 1. Σε Λ/Σ Windows από την επιλογή Έναρξη, Πίνακας Ελέγχου (Start, Control Panel) επιλέξτε Υλικό και Ήχος (Hardware and Sound).

  Υλικό και Ήχος

   

 2. Επιλέξτε Αυτόματη Εκκίνηση (Autoplay).

  Αυτόματη εκκίνηση

 3.     Απενεργοποιήστε την επιλογή «Αυτόματη Εκκίνηση από όλα τα μέσα και τις συσκευές» (Use Autoplay for all media and devices».

Αποεπιλέξτε

 • Μην αδιαφορείτε αν δείτε συντομεύσεις προς τα αρχεία σας. Παρατηρείστε ότι δεν είναι τα πρωτότυπα αρχεία σας. Ειδοποιήστε κάποιον που γνωρίζει καλύτερα από εσάς από υπολογιστές και ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΚΛΙΚ.
 • Εγκαταστήστε Λ/Σ Linux.

Συμμετοχές & αποτελέσματα των μαθητών μας στο 26ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών και Μαθητριών στο Σκάκι

    Στις 25 – 27 Απριλίου 2014 διεξήχθη στην Ερέτρια το 26ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών και Μαθητριών στο Σκάκι, μία πολύ απαιτητική διοργάνωση με υψηλότατο επίπεδο ανταγωνισμού (όπως φαίνεται από τις διαβαθμίσεις – ELO των συμμετεχόντων) και ένα επίπονο – πνευματικά –  τουρνουά 9 γύρων.

        Συγχαίρουμε για τη συμμετοχή τους, τους μαθητές του Γυμνασίου Καρλοβασίων:

 • Τσολομύτη Φανή (42η στην κατηγορία Β Γυμνασίου),
 • Χατζηνικήτα Νικόλα (56ος στην κατηγορία Α Γυμνασίου),
 • Στροπωνιάτη Έλενα (60η στην κατηγορία Α Γυμνασίου)

και ευχόμαστε καλή πρόοδο και καλή συνέχεια.

Για αναλυτικότερα στατιστικά στοιχεία μπορείτε να επισκεφθείτε τους ακόλουθους συνδέσμους από τη σελίδα του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου Μέλισσος:

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη καθηγητών του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λέσχη ανάγνωσης

    Οι καθηγητές του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου επισκέφτηκαν τη λέσχη ανάγνωσης ΥΠΑΤΙΑ, στις 7 Μαΐου 2014. Οι κύριοι Ανούσης και Τσολομύτης συζήτησαν με τους μαθητές μας, πληροφορήθηκαν για την ιστορία και την πλοκή του μυθιστορήματος «Ο μέτοικος και η συμμετρία» του Τεύκρου Μιχαηλίδη και για τις εργασίες που εμπνεύστηκαν οι μαθητές μας διαβάζοντας το βιβλίο.

   Ο κος Ανούσης μας μίλησε για τον συγγραφέα και την ομάδα Μπουρμπακί, ενώ ο κος Τσολομύτης ορμώμενος από το ακόλουθο βίντεο (που παρουσιάζει μία φανταστική απεικόνιση του γραφείου του Έσερ):

    μας μίλησε για το τρίγωνο του Reuleaux.

    Ακολουθούν στιγμιότυπα από την επίσκεψη.