Αρχείο μηνός Σεπτέμβριος 2014

Bit ο Εξερευνητής

    Screenshot από το παιχνίδι Bit ο Εξερευνητής

    To «Bit o Εξερευνητής» είναι ένα τρισδιάστατο εκπαιδευτικό παιχνίδι που έχει ως στόχο την εξάσκηση των μαθητών και την αξιοποίηση γνώσεων για βασικές έννοιες των υπολογιστών. Οι μαθητές καλούνται να αντιμετωπίσουν μια σειρά από εμπόδια και γρίφους, για την επίλυση των οποίων θα χρειαστούν γνώσεις σχετικά με λογισμικό, υλικό, λειτουργικά συστήματα, κατηγορίες υπολογιστών, ιούς κ.λπ.. Πληροφορίες για το παιχνίδι, τη φιλοσοφία του και τους δημιουργούς του, μπορείτε να βρείτε από τον ακόλουθο σύνδεσμο από το αποθετήριο του Φωτόδεντρου.

   Είναι ιδανικό για μαθητές της Β Γυμνασίου, που επιθυμούν με παιγνιώδη τρόπο να πραγματοποιήσουν μία σύντομη επανάληψη σε έννοιες που διδάχθηκαν στην Α Γυμνασίου. Προτείνεται επίσης για μαθητές της πρώτης τάξης, που στο τέλος της χρονιάς επιθυμούν μέσα από το παιχνίδι να ελέγξουν τις γνώσεις που αποκόμισαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

    Οι μαθητές εξερευνούν τον τρισδιάστατο χώρο του παιγνιδιού κινώντας τη σφαίρα με στόχο να ολοκληρώσουν το παιγνίδι. Για να επιτύχουν το σκοπό αυτό πρέπει να επιλύσουν τους διάφορους γρίφους αξιοποιώντας και ενισχύοντας, παράλληλα, τις γνώσεις τους για βασικές έννοιες Πληροφορικής.

    Απαιτείται να έχετε εγκατεστημένο στα Windows τον Unity Web Player.

Ενισχυτική διδασκαλία στα Μαθηματικά και στην Πληροφορική (Χειμερινή περίοδος)

    Το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ειδικότερα η Εισαγωγική Κατεύθυνση: Μαθηματικών, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Πρακτική Άσκηση Ανώτατης Εκπαίδευσης καθώς και του μαθήματος Πρακτική Άσκηση θα πραγματοποιήσει Ενισχυτική Διδασκαλία στα Μαθηματικά καθώς και Ενισχυτική Διδασκαλία στην Εισαγωγή στην Πληροφορική και στο Γυμνάσιο Καρλοβασίων.

    Τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας πραγματοποιούνται μετά τη λήξη των μαθημάτων, από τους ασκούμενους φοιτητές, εφόσον πραγματοποιηθούν τμήματα μαθητών. Προκειμένου να διερευνηθεί η θετική ανταπόκριση και αν μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα, παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους μαθητές μετά και από τη συμβουλή των κηδεμόνων τους, να ενημερώσουν μέχρι και τη Δευτέρα 29/09/2014  αντίστοιχα για:

  • Μαθηματικά: Την κα Γεροντή Αλεξάνδρα, Μαθηματικό του Γυμνασίου Καρλοβασίου.
  • Πληροφορική: Τον κο Δρίτσα Δημήτρη, Πληροφορικό του Γυμνασίου Καρλοβασίου.

 

 

Υπεύθυνες Δηλώσεις για τη συμμετοχή μαθητών στο «Εργαστήριο Ψηφιακής Δημιουργίας»

    Το εξωσχολικό πολιτιστικό πρόγραμμα «Εργαστήριο Ψηφιακής Δημιουργίας» του Γυμνασίου Καρλοβασίων θα πραγματοποιηθεί για το σχολικό έτος 2014 – 2015. Παρακαλούμε τους γονείς των μαθητών που μετέχουν να φροντίσουν να συμπληρώσουν και να μας προωθήσουν τις ακόλουθες δύο υπεύθυνες δηλώσεις:

  1. Υπεύθυνη δήλωση πολιτιστικού προγράμματος Ψηφιακής Δημιουργίας.
  2. Δήλωση γονικής συναίνεσης δημοσιεύσεων – Εργαστήρι Ψηφιακής Δημιουργίας

    Ευχαριστούμε το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Σάμου για τα πρότυπα των αιτήσεων.

Υπεύθυνες Δηλώσεις για τη συμμετοχή μαθητών στη Λέσχη Ανάγνωσης «ΥΠΑΤΙΑ»

    Το εξωσχολικό πολιτιστικό πρόγραμμα της λέσχης ανάγνωσης του Γυμνασίου Καρλοβασίων «ΥΠΑΤΙΑ» θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, για το σχολικό έτος 2014 – 2015. Παρακαλούμε τους γονείς των μαθητών που μετέχουν να φροντίσουν να συμπληρώσουν και να μας προωθήσουν τις ακόλουθες δύο υπεύθυνες δηλώσεις:

  1. Υπεύθυνη Δήλωση ΥΠΑΤΙΑ.
  2. ΥΠΑΤΙΑ – Συναίνεση δημοσίευσης φωτογραφιών και βίντεο

    Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και τη συμμετοχή σας.

Δραστηριότητα Β Γυμνασίου: Εννοιολογικός χάρτης – Η έννοια της πληροφορίας

    Λογότυπος Φωτόδεντρου: Μαθησιακά αντικείμενα

    Μπορείτε να εξασκηθείτε αυτή την εβδομάδα με τις έννοιες του 1ου κεφαλαίου του σχολικού βιβλίου της Β Γυμνασίου  (Ψηφιακός Κόσμος). Πιο συγκεκριμένα για τις ενότητες 1.2: Ο υπολογιστής ως ψηφιακή μηχανή και 1.3: Αναπαράσταση συμβόλων, μπορείτε να ανατρέξετε στη δραστηριότητα Εννοιολογικός Χάρτης – Η έννοια της πληροφορίας, από το αποθετήριο μαθησιακών αντικειμένων «Φωτόδεντρο».

    Υπόδειξη: Προσπαθήστε να σύρετε τις λέξεις – κλειδιά από το πλαίσιο δεξιά, στη σωστή τους θέση στον εννοιολογικό χάρτη.

The KODU KUP EUROPE

   The Kodu Kup Europe

    Τρέχουν οι εξελίξεις και η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με ένα πανευρωπαϊκό κύπελλο δημιουργίας βιντεοπαιχνιδιών. Περισσότερες πληροφορίες για το The KODU KUP EUROPE και τον τρόπο συμμετοχής μαθητών του Γυμνασίου μας μπορείτε να βρείτε από το προσωπικό ιστολόγιο του καθηγητή Πληροφορικής Δρίτσα Δημητρίου – Αδαμαντίου.