Αρχείο μηνός Απρίλιος 2015

2ο Πανελλήνιο Αστρονομικό Συνέδριο και Φεστιβάλ Νεολαίας 2015

Αφίσα 2ου Πανελλήνιου Αστρονομικού Συνεδρίου

(αναδημοσιεύεται από τον ιστότοπο της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος)

Στις 10 & 11 Ιουλίου θα διοργανωθεί το 2ο Πανελλήνιο Αστρονομικό Συνέδριο στο Βόλο.

Στο Συνέδριο / Φεστιβάλ συμμετέχουν οι νέοι ηλικίας 15 έως 35 ετών. Ιδιαίτερα συμμετέχουν οι νέοι που έλαβαν μέρος στους 20 Πανελληνίους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Αστρονομίας και Διαστημικής, που οργάνωσε κατά καιρούς η Εταιρεία, είτε βραβεύτηκαν είτε όχι.

Ο σκοπός του συνεδρίου προκύπτει από τη θεματολογία του, αλλά παράλληλα επιδιώκεται: Συνέχεια

5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους: Οι ταινίες που διακρίθηκαν – 3η «Η Πρώτη Αγάπη» του σχολείου μας

Στο κανάλι στο YouTube του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους που συνδιοργανώνουν η ΝΕΡΙΤ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, έχουν αναρτηθεί οι ταινίες που διακρίθηκαν.

Το Γυμνάσιο Καρλοβασίων συμμετείχε με δύο ταινίες: «Η Πρώτη Αγάπη» και «2 Λεπτά Ακόμη» εκ των οποίων βραβεύτηκε η πρώτη (3ο βραβείο στην κατηγορία Μυθοπλασίας) και (2ο βραβείο εξωφύλλου σε ισοβαθμία μαζί με τα εξώφυλλα των ταινιών «Πεινασμένα Ρολόγια» της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και «Ένα Παιδί Είμαι και Εγώ» του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Α’ Αθήνας, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενη αναλυτική δημοσίευση.

Αναλυτικά οι βραβευμένες ταινίες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην κατηγορία «Μυθοπλασία»: Συνέχεια

1ος ΣΑΜΙΑΚΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» προκηρύσσει τον «1ο Σαμιακό Σχολικό Διαγωνισμό Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων».

Αφίσα 1ου Σαμιακού Σχολικού Διαγωνισμού Σκακιστικών Ασκήσεων

Αναλυτικές οδηγίες συμμετοχής μπορείτε να κατεβάσετε από την προκήρυξη, από τον ιστότοπο του «Μέλισσου».

Βιβλιοκριτική – πιστοποίηση φιλαναγνωσίας για το μυθιστόρημα «Η αφοσίωση του υπόπτου Χ»

Εξώφυλλο του μυθιστορήματος: Η αφοσίωση του Υπόπτου ΧΣτα πλαίσια του αποθετηρίου βιβλιοκριτικών και παρουσιάσεων αλλά και ως επίσημη συμμετοχή του σχολείου μας στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλαναγνωσίας του Ομίλου Αριστείας Φιλαναγνωσίας και Σχολικής Βιβλιοθήκης της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης ακολουθεί ατομική πράξη βιβλιοκριτικής και πιστοποίησης φιλαναγνωσίας, από τη μαθήτρια Φανή Τσολομύτη, για το μυθιστόρημα «Η αφοσίωση του υπόπτου Χ» του συγγραφέα Κeigo Higashino, σε μετάφραση του Αντώνη Καλοκύρη, σπό τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Πρόκειται για αστυνομικό μυθιστόρημα με αναφορές σε ορισμένες προσωπικότητες και έννοιες των μαθηματικών (μεταξύ άλλων) στα πλαίσια του προσανατολισμού της λέσχης ανάγνωσης «ΥΠΑΤΙΑ» στη μαθηματική και επιστημονική λογοτεχνία. Αναλυτικότερα:

Συνέχεια

Φωτογραφίες από το «3ο Σκακιστικό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σάμου»

Στην ιστοσελίδα του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου «Μέλισσος» έχει αναρτηθεί άλμπουμ με φωτογραφίες από το «3ο Σκακιστικό Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σάμου».

Η γεωμετρία του χωροχρόνου (ομιλία στον όμιλο Παρατηρησιακής Αστρονομίας Πανεπιστημίου Αιγαίου)

By NASA (http://www.nasa.gov/mission_pages/gpb/gpb_012.html) [Public domain], via Wikimedia Commons

Καλλιτεχνική απεικόνιση δορυφόρου που μετρά το χωροχρόνο όντας σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2015, στις 20:00, στο κτήριο Παπανικολάου, στο Καρλόβασι, θα πραγματοποιηθεί η 3η συνάντηση του Ομίλου Παρατηρησιακής Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η Βιβή Αλικάρη θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Η Γεωμετρία του Χωροχρόνου»

3ο το Γυμνάσιο Καρλοβασίων στον Μαραθώνιο εμπλουτισμού της Βικιπαίδεια με θέμα την 25η Μαρτίου

logo2 1000pxΤο Γυμνάσιο Καρλοβασίων (με τους μαθητές Αγγέλα – Μαρία Πανούσου και Αλέξανδρο Σαράντου από το Εργαστήριο Ψηφιακής Δημιουργίας του σχολείου) και συνυπεύθυνους καθηγητές τον γράφοντα και τον κο Θρασυβούλου Δημήτριο συμμετείχε στη δράση του Μαραθωνίου εμπλουτισμού λημμάτων της Βικιπαίδεια με θέμα την 25η Μαρτίου και τον αγώνα του 1821, όπου και διακρίθηκε λαμβάνοντας την 3η θέση, μαζί το 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής και το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής.

Η αξιολόγηση των λημμάτων ολοκληρώθηκε και παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα και τα λήμματα στα οποία εργάστηκε το κάθε σχολείο από το σχετικό σύνδεσμο.

Βιβλιοκριτική – πιστοποίηση φιλαναγνωσίας για το μυθιστόρημα «Το χέρι στο βυθό»

coverHeriStoVythoΣτα πλαίσια του αποθετηρίου βιβλιοκριτικών και παρουσιάσεων αλλά και ως επίσημη συμμετοχή του σχολείου μας στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλαναγνωσίας του Ομίλου Αριστείας Φιλαναγνωσίας και Σχολικής Βιβλιοθήκης της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης ακολουθεί ομαδική πράξη βιβλιοκριτικής και πιστοποίησης φιλαναγνωσίας που είχε διάρκεια δύο μηνών. Ως θέμα έχει το μυθιστόρημα «Το χέρι στο βυθό» των συγγραφέων Κίρας Σίνου και Ελένης Χουκ – Αποστολοπούλου, στα πλαίσια της λέσχης ανάγνωσης «Υπατία». Συνέχεια