Αρχείο μηνός Οκτώβριος 2015

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Για το σχοparaolympic0λικό έτος 2015-16 ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται η 5η Οκτωβρίου 2015.

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

afisa1 Συνέχεια

Στιγμιότυπα από την Έκθεση Τεχνολογίας (Ιούνιος 2015)

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την Έκθεση Τεχνολογίας μαθητικών εργασιών, που διοργάνωσαν οι μαθητές της Α και Β τάξης του Γυμνασίου Καρλοβασίων, υπό την εποπτεία της καθηγήτριας τεχνολογίας κας. Κότσαρη Χρυσούλας, τον Ιούνιο 2015.

Προκήρυξη εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2015

        Ανακοινώνεται ότι από  την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 μέχρι και  την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015  θα υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής  περιόδου Νοεμβρίου 2015.

       Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 7 και την Κυριακή  8  Νοεμβρίου 2015  για τα επίπεδα:

α)   Β   (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.

β)  Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και  Ισπανική.

γ)   Γ1  «Πολύ καλή γνώση» στην Τουρκική γλώσσα.

Για να διαβάσετε την προκήρυξη πατήστε εδώ.

Έντυπο αίτησης.

21ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αστρονομίας και Διαστημικής 2016

       Σας ενημερώνουμε ότι η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος προκηρύσσει τον 21ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής 2016 για το σχολικό έτος 2015-2016.
Για την προκήρυξη πατήστε εδώ.

Επανέναρξη της Λέσχης Ανάγνωσης: ΥΠΑΤΙΑ

     Το εξωσχολικό πολιτιστικό πρόγραμμα της λέσχης ανάγνωσης του Γυμνασίου Καρλοβασίων «ΥΠΑΤΙΑ» θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, για το σχολικό έτος 2015 – 2016, κάθε Πέμπτη μετά τη λήξη του σχολικού προγράμματος των μαθημάτων μεταξύ 2 μμ και 3 μμ. Παρακαλούμε τους γονείς των μαθητών που συμμετέχουν να συμπληρώσουν την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση:

  1. Υπεύθυνη Δήλωση ΥΠΑΤΙΑ.

6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

      Σας γνωστοποιούμε ότι οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής της χώρας διοργανώνουν το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

6_digital_creation

     Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους και να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Απριλίου 2016.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.digifest.info.

Κινηματογραφικός διαγωνισμός – Φεστιβάλ cineμάθεια

   cineμάθεια 2014-15         Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητικές ομάδες Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, ΕΠΑ.Λ., Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και Σ.Δ.Ε. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, οι οποίες με την καθοδήγηση των συντονιστών καθηγητών/-τριών τους καλούνται  – στο πλαίσιο προγράμματος Σχολικής Δραστηριότητας ή άλλης καινοτόμου βιωματικής ή ερευνητικής εργασίας – να δημιουργήσουν μία ταινία μικρού μήκους (10 έως 15 λεπτών, περιλαμβανομένων και των τίτλων), μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation, ή video clip πρωτότυπης μουσικής δημιουργίας.

     Το κεντρικό θέμα του φεστιβάλ για το τρέχον σχολικό έτος 2015-2016 θα επιγράφεται: «Με αφορμή ένα σύνθημα…», και, ειδικά για τις ταινίες ντοκιμαντέρ, οι συμμετέχοντες μπορούν, εναλλακτικά, να εργασθούν πάνω στο θέμα:  «…¨Κεντώντας¨ το Δέντρο της Μνήμης», με δυνατότητα επιλογής από το ευρύτατο πεδίο της πολυεπίπεδης νησιωτικής ζωής του Αρχιπελάγους, αναφορικά πάντοτε με το παρελθόν ή το παρόν της, το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις κοινωνικές σχέσεις που χαρακτηρίζουν τις μικρές ή μεγαλύτερες κοινότητές της.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

76ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ»

        Λογότυπος Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

       Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει τον 76ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ», το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 9.00 π.μ.

         Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων, καθώς και όλων των τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας. Οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν στο σχολείο που φοιτούν, μέχρι και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015, και θα διαβιβασθούν άμεσα στις Διευθύνσεις όπου ανήκουν.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την προκήρυξη.