Αρχείο μηνός Φεβρουάριος 2016

Προβολή της ταινίας μικρού μήκους: «Και περιμένω…» του Σχολείου μας

         Σας περιμένουμε στην Κινηματογραφική Λέσχη Ίριδα την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7:00μ.μ., όπου θα γίνει η προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Και περιμένω…» από τους μαθητές του Β1 τμήματος του Σχολείου μας. Θα προβληθούν επίσης άλλες τρεις μαθητικές ταινίες μηκρού μήκους με θέμα το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.

cover_kaiperimeno

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης Γιάννη Κουτσοχέρα 2016

           athlon Ο Δήμος Καλαβρύτων, τιμώντας τον προικισμένο λογοτέχνη και μαχόμενο επιστήμονα Γιάννη Κουτσοχέρα, προκηρύσσει, για εικοστή δεύτερη συνεχή χρονιά, Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης με τίτλο «Άθλον Ποιήσεως-Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα» και θέμα σχετικό με το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.

           Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος, μέχρι δύο διαδοχικές χρονιές, μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. της χώρας. Οι οδηγίες του διαγωνισμού, καθώς και οι προτεινόμενες κατηγορίες βράβευσης περιγράφονται στην προκήρυξη.

Εικονογραφημένο Λεξικό Πληροφορικής

info_dictionaryΧρήσιμο Εκπαιδευτικό υλικό

Δείτε το Εικονογραφημένο λεξικό που εξηγεί όρους της πληροφορικής από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αιώρα. Η έκδοση δεν έχει εμπορική διάσταση και παρέχεται δωρεάν.

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου | 2016

SID2016_greece_Logov2Την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016 θα εορτασθεί για 13η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

Συνέχεια