Αρχείο μηνός Μάρτιος 2016

Βράβευση της Λέσχης Ανάγνωσης «ΥΠΑΤΙΑ» από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου

           ibby           Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, αναγνωρίζοντας την έμπρακτη και αποτελεσματική συμβολή σας στην προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας, με ιδιαίτερη χαρά απονέμει το βραβείο σε σχολείο, βιβλιοθήκη ή άλλο φορέα που καλλιεργεί την αγάπη για το παιδικό/νεανικό βιβλίο με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και κυρίως μέσω του διαδικτύου, προς τιμήν του Κυριάκου Παπαδόπουλου, στη Λέσχη ψηφιακής δημιουργίας της Λέσχης Ανάγνωσης «ΥΠΑΤΙΑ» του Γυμνασίου Καρλοβασίων http://gym-karlov.sam.sch.gr για το 2016. Το βραβείο αθλοθετούν οι εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, με έπαθλο βιβλία αξίας 300 ευρώ. Ελπίζουμε πως το βραβείο αυτό θα αποτελέσει για εσάς έναυσμα για ακόμη περισσότερες δράσεις φιλαναγνωσίας.
Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στην ετήσια γιορτή του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 (δείτε την πρόσκληση). Θερμά συγχαρητήρια!

20ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Internet «ΛΥΣΙΑΣ»

Πάμε «Λυσία»lysias_logo

  «…όλο το Μάρτιο «παίζουμε» ΛΥΣΙΑ  http://www.lysiasedu.org που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

        Σας ενημερώνουμε ότι τα Εκπαιδευτήρια Δούκα διοργανώνουν τον 20ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό μέσω Internet «ΛΥΣΙΑΣ», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (από Δ΄ Δημοτικού μέχρι και Γ΄ Γενικού Λυκείου).

           Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής – συμμετοχής, το χρόνο και τους κανόνες διεξαγωγής, καθώς και τα βραβεία-δώρα μπορείτε να επισκέφθείτε τον
δικτυακό τόπο: http://www.lysiasedu.org/.

Δείτε την αφίσα.

Προσκληση συμμετοχής στην εκστρατεία Let’s do it Samos 2016

        Letsdoit  Ο Δήμος Σάμου, το Πνευματικό Ίδρυμα Νικόλαος Δημητρίου και ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου θα συμμετάσχει στην Ελληνική εκστρατεία Let’s Do it Greece 2016 με τη δράση «Καθαρισμός των ακτογραμμών στις περιοχές Πράσο- Βαθύ Ρέμα και Μουρτιά» την Κυριακή 17 Απριλίου.

Στηρίξτε και εσείς την προσπάθεια καταδεικνύοντας τις περιοχές της πόλης, του χωριού ή της γειτονιάς που έχουν πρόβλημα, γιατί
                           «Το να κάνουμε το νησί μας πιο καθαρό είναι υπόθεση όλων μας»

Δείτε το Δελτίο Τύπου.

Συγγραφή ποιήματος για τους πρόσφυγες

       poem_icon2 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στις 21 Μαρτίου 2016, θα πραγματοποιηθεί μια πανελλήνια εκδήλωση σε 28 πόλεις και νησιά της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και στη Σάμο.

        Η εκδήλωση έχει τον τίτλο ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. Διοργανώνεται από τον κύκλο ποιητών σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες στον ΟΗΕ και το Δίκτυο Εθελοντών RefugeesWelcomeGR.

       Στη Σάμο την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Δήμος Σάμου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου στις 7 το βράδυ. Για τον ακριβή χώρο και το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ενημερωθείτε έγκαιρα.

       Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής υπάρχει η δυνατότητα να διαβαστούν ποιήματα των μαθητών των σχολείων της Σάμου. Οι μαθητές μπορούν να δώσουν στο σχολείο τους τα ποιήματά τους μέχρι και τις 17 Μαρτίου.