Αύγουστος 2018 archive

Μαραθώνιος εικονογράφησης λημμάτων WLE 2018

Περισσότερες από 2.900 φωτογραφίες επιφορτώθηκαν στα πλαίσια του Wiki Loves Earth 2018 in Greece με άδεια ελεύθερης χρήσης προσφέροντας περιεχόμενο σχετικό με την φυσική κληρονομιά της Ελλάδας και ολόκληρου του πλανήτη. Για το σκοπό αυτό και για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια εμπλουτισμού η ομάδα χρηστών Wikimedia Community User Group Greece διοργανώνει online μαραθώνιο επεξεργασιών για …

Συνέχεια ανάγνωσης

Περσείδες 2018

Όπως και κάθε χρόνο τέτοια εποχή έτσι και φέτος ένα από τα μεγάλα αστρονομικά θεάματα είναι η βροχή διαττόντων: «Περσείδες». Ο όμιλος Παρατηρησιακής Αστρονομίας Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνει βραδιά αστροπαρατήρησης, το βράδυ της Κυριακής 12 Αυγούστου στην ταράτσα του κτιρίου Παπανικολάου κατά τις 21:00.

Scratch 3.0 beta

Scratch

Από την 1η Αυγούστου 2018 είναι διαθέσιμο το Scratch 3.0 σε δοκιμαστική (beta) έκδοση, που είναι προγραμματισμένο να τεθεί σε κανονική ευρεία κυκλοφορία στις 2 Ιανουαρίου του 2019. Πολλές οι αλλαγές, τόσο αισθητικές (διαφορετική διάταξη των στοιχείων του προγραμματιστικού περιβάλλοντος – IDE όσο και νέες βιβλιοθήκες χαρακτήρων (sprites) και υποβάθρων (backdrops) αλλά και προγραμματιστικές.

«Κάτι κρέμεται εκεί ψηλά» – Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Έρης Ρίτσου

Κάτι κρέμεται εκεί ψηλά

Βραδιά Ουρανογραφίας (Δυτική Σάμος 7 Αυγούστου 2018)

Βραδιά Ουρανογραφίας