5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Λογότυπος 5ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Ενημερώνουμε ότι το φετινό 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα πραγματοποιηθεί φέτος στο διάστημα 2 – 4 Απριλίου 2015.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους και να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικες δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας θα διεξαχθεί σε:

ενώ για πρώτη φορά φέτος θα συμμετέχουν και τα Ιωάννινα και ο Πύργος από Πέμπτη 2 έως και Σάββατο 4 Απριλίου 2015. Η κοινή μέρα όλων των πόλεων θα είναι η Παρασκευή 3 Απριλίου οπότε και στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθούν όλες οι πόλεις μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το προηγούμενο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που διοργανώθηκε από το τριήμερο 3 με 5 Απριλίου 2014 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με την συμμετοχή 5792 μαθητών και 649 εκπαιδευτικών από 330 σχολεία που παρουσίασαν 609 ψηφιακά έργα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την κεντρική ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: http://www.digifest.info, τις ιστοσελίδες των επι μέρους τοπικών – περιφερειακών φεστιβάλ ή να ανατρέξουν στις εργασίες με τις οποίες συμμετείχε το Γυμνάσιο Καρλοβασίων πέρυσι στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, όπως και τη σχετική ανασκόπηση και στιγμιότυπα από τη συμμετοχή μας.

Προϋπόθεση συμμετοχής ενός μαθητικού έργου στο Φεστιβάλ αποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικής στην ομάδα των εκπαιδευτικών που συντονίζει το έργο, αν δεν το συντονίζει αποκλειστικά ο ίδιος.

Μαθητές του Γυμνασίου Καρλοβασίων, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και δε μετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα “Εργαστήριο Ψηφιακής Δημιουργίας” μπορούν να στείλουν σχετικό email στον Δρίτσα Δημήτριο – Αδαμάντιο (ddrits@sch.gr). Όσοι ανήκουν στο “Εργαστήριο Ψηφιακής Δημιουργίας” ή/και στη “Λέσχη Ανάγνωσης Υπατία” προτείνεται σε πρώτη φάση να συγκεντρώσουν τις ως τώρα εργασίες τους, ώστε να γίνει επιλογή και πρόταση αυτών που μπορούν να διασκευαστούν ή να βελτιωθούν ψηφιακά, ώστε να μετέχουν στις εργασίες του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. και στηρίζεται από την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.), την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας (Ε.Π.Ε.), την Ελληνική Εταιρία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ.) και την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε.).

2 σχόλια

    • Αγγέλα Μαρία Πανούσου on 24 Δεκεμβρίου 2014 at 10:35
    • Απάντηση

    Θα λάβουμε μέρος και φέτος έτσι ? !!!!
    Διότι η όλη δουλειά που υπάρχει και το κλίμα είναι υπέροχο (και το άγχος έχει γλυκιά γεύση) 🙂 !!

    1. Ναι. Εννοοείται. Το γράφω και στην ανάρτηση και στα email που έλαβαν τα μέλη της ομάδας του Εργαστηρίου Ψηφιακής Δημιουργίας. Θα λάβουμε και φέτος μέρος. Συγκεντρώστε δουλειές που έγιναν και ιδέες. Δείτε πιο προσεκτικά και το υπόλοιπο κείμενο της ανάρτησης στην ιστοσελίδα του σχολείου. Έχει οδηγίες και πηγές αναφοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.