Μαραθώνιος εμπλουτισμού της Βικιπαίδεια για την 25η Μαρτίου

Ελληνική Επανάσταση του 1821 - Μαραθώνιος εμπλουτισμού Βικιπαίδεια

Με αφορμή την επερχόμενη επέτειο της 25ης Μαρτίου που οδήγησε στη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους και μίας εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων, ο Μαραθώνιος δίνει την ευκαιρία να διερευνήσετε και να καταγράψετε πληροφορίες σχετικές με τις λιγότερο ή περισσότερο σημαντικές προσωπικότητες, τα γεγονότα, τις ιδέες, τις τοποθεσίες, ακόμη και τα αντικείμενα που διαδραμάτισαν έναν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αυτή.

Μέσα από τη συγγραφή και τον εμπλουτισμό λημμάτων στη Βικιπαίδεια, μαθαίνετε να αναζητείτε αξιόπιστες πηγές και να αντιμετωπίζετε την ανάπτυξη ενός θέματος με αντικειμενικό και εγκυκλοπαιδικό τρόπο, και παράλληλα, συμμετέχετε στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της μεγαλύτερης κοινής και ανοικτής δεξαμενής γνώσης παγκοσμίως!

Πότε γίνεται ο διαγωνισμός;

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 05/02/2015 και 27/03/2015 

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές της Γ? γυμνασίου και της Α? και Β? λυκείου σε ομάδες υπό την εποπτεία ενός καθηγητή.

Πως δηλώνω συμμετοχή;

Ο καθηγητής δηλώνει συμμετοχή εκ μέρους της ομάδας στη σελίδα: http://blogs.sch.gr/wikipediamarathon/

Πως διεξάγεται ο διαγωνισμός;

Οι ομάδες διαγωνίζονται στη δημιουργία, εμπλουτισμό και μετάφραση λημμάτων της Βικιπαίδειας που αφορούν την Ελληνική Επανάσταση ή που αφορούν τις συλλογές των αντικειμένων του Εθνικού και Ιστορικού Μουσείου και πιο συγκεκριμένα στα εξής:

  • Δημιουργία νέου λήμματος της Βικιπαίδειας με θέμα την Επανάσταση
  • Εμπλουτισμό υπάρχοντος λήμματος
  • Μετάφραση υπάρχοντος λήμματος στα αγγλικά ή σε άλλη γλώσσα
  • Προσθήκη φωτογραφίας από τις συλλογές του μουσείου σε λήμμα στη Βικιπαίδεια, σε οποιαδήποτε γλώσσα
  • Χρήση φωτογραφιών και οπτικοακουστικού υλικού από άλλες πηγές ανοικτού περιεχομένου (π.χ. openarchives.gr, Europeana) για τον εμπλουτισμό λημμάτων
  • Φωτογράφηση και μεταφόρτωση στα Κοινά της Βικιπαίδειας εικόνας για μία τοποθεσία ή αντικείμενο που σχετίζεται με την Ελληνική Επανάσταση
  • Προσθήκη αναφορών σε άρθρα

Μπορείτε να διαβάσετε τους αναθεωρημένους και αναλυτικούς όρους συμμετοχής και τη διαδικασία του διαγωνισμού.

Οι μαθητές του Ψηφιακού Εργαστηρίου του Γυμνασίου Καρλοβασίων, όσοι συμμετείχαν και στα περσινά σεμινάρια εμπλουτισμού της Βικιπαίδεια αλλά και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να ενημερώσουν σχετικά τον Δρίτσα Δημήτριο – Αδαμάντιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.