Φύλλο Εργασίας Scratch Νο 2

    Σε συνέχεια της σειράς φύλλων εργασίας για την ύλη της Πληροφορικής Γ Γυμνασίου, για το σχολικό έτος 2013 – 2014, οπότε και διδάσκεται προγραμματισμός με Scratch, ακολουθεί συνημμένο το Φύλλο Εργασίας Scratch Νο 2.

   Σε αυτό το μάθημα θα ασχοληθούμε με εισαγωγή πολλαπλών μορφών (sprites), υποβάθρων (backgrounds) και συγχρονισμό των διαλόγων τους.

    Στην προετοιμασία του συγχρονισμού θα δοκιμάσουμε είτε πρόχειρα σκαριφήματα είτε λογισμικά που μπορεί να μας βοηθήσουν σε αυτόν το σκοπό, όπως το δωρεάν λογισμικό EDraw Mind Map.

   Συνοδευτικά με αυτό το φύλλο εργασίας μπορείτε να κατεβάσετε το project του Scratch: «Διάλογος καρτούν – μνεία στον Τουήτυ και τον Συλβέστερ«, που χρησιμοποιείται ως παράδειγμα στο φύλλο εργασίας, από τη διαδικτυακή βιβλιοθήκη του Scratch.

    Μπορείτε να εκτελέσετε το project, ενώ από την επιλογή «See Inside«, που θα βρείτε μπορείτε να δείτε τον προγραμματιστικό κώδικα με τον οποίο δημιουργήθηκε.


Άδεια Creative Commons

Το έργο με τίτλο Φύλλο Εργασίας Scratch 2 – Μορφές, ενδυμασίες, υπόβαθρα, σενάρια, δομή ακολουθίας από τον δημιουργό Δημήτριος Αδαμάντιος Δρίτσας διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές .

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: