2ο Πανελλήνιο Αστρονομικό Συνέδριο και Φεστιβάλ Νεολαίας 2015

Αφίσα 2ου Πανελλήνιου Αστρονομικού Συνεδρίου

(αναδημοσιεύεται από τον ιστότοπο της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος)

Στις 10 & 11 Ιουλίου θα διοργανωθεί το 2ο Πανελλήνιο Αστρονομικό Συνέδριο στο Βόλο.

Στο Συνέδριο / Φεστιβάλ συμμετέχουν οι νέοι ηλικίας 15 έως 35 ετών. Ιδιαίτερα συμμετέχουν οι νέοι που έλαβαν μέρος στους 20 Πανελληνίους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Αστρονομίας και Διαστημικής, που οργάνωσε κατά καιρούς η Εταιρεία, είτε βραβεύτηκαν είτε όχι.

Ο σκοπός του συνεδρίου προκύπτει από τη θεματολογία του, αλλά παράλληλα επιδιώκεται:

  • Η συνάντηση των πάλαι ποτέ μαθητών, οι οποίοι συμμετείχαν στους διαγωνισμούς αστρονομίας και είχαν αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς.
  • Η επικοινωνία και αλληλογνωριμία όλων των νέων, που έχουν αστρονομικά ενδιαφέροντα, η ανάπτυξη και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ τους, ο προγραμματισμός εκδηλώσεων σχετικών με την επιστήμη της αστρονομίας κ.λπ.
  • Η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, ιδιαίτερα των μεγαλυτέρων, οι οποίοι έχουν σπουδάσει, έχουν κάνει πιθανώς μεταπτυχιακές σπουδές, είναι ήδη καθηγητές αστρονομίας σε πανεπιστήμια, έχουν πλέον επαγγελματική αποκατάσταση ή έχουν προσληφθεί ως επιστημονικοί συνεργάτες και σύμβουλοι σε διάφορες υπηρεσίες και ιδρύματα.
  • Η τεκμηρίωση προτάσεων προς τους ειδήμονες, αλλά και προς ολόκληρη την κοινωνία για την αξία και τη σπουδαιότητα της αστρονομίας στη σύγχρονη Ελλάδα και στον κόσμο, γενικότερα.

Περισσότερες πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.