3ο το Γυμνάσιο Καρλοβασίων στον Μαραθώνιο εμπλουτισμού της Βικιπαίδεια με θέμα την 25η Μαρτίου

logo2 1000pxΤο Γυμνάσιο Καρλοβασίων (με τους μαθητές Αγγέλα – Μαρία Πανούσου και Αλέξανδρο Σαράντου από το Εργαστήριο Ψηφιακής Δημιουργίας του σχολείου) και συνυπεύθυνους καθηγητές τον γράφοντα και τον κο Θρασυβούλου Δημήτριο συμμετείχε στη δράση του Μαραθωνίου εμπλουτισμού λημμάτων της Βικιπαίδεια με θέμα την 25η Μαρτίου και τον αγώνα του 1821, όπου και διακρίθηκε λαμβάνοντας την 3η θέση, μαζί το 2ο Γυμνάσιο Καισαριανής και το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής.

Η αξιολόγηση των λημμάτων ολοκληρώθηκε και παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα και τα λήμματα στα οποία εργάστηκε το κάθε σχολείο από το σχετικό σύνδεσμο.

Στον απαιτητικό Μαραθώνιο, που απαιτούσε πρωτότυπη ιστορική έρευνα, έρευνα αρχείου, μεθοδική δουλειά και δεξιότητες λημματογράφησης σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Βικιπαίδεια συμμετείχαν με συγκεκριμένα λήμματα τα ακόλουθα σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Ο διαγωνισμος υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), το Σχολικό Δίκτυο, με την συμμετοχή και υποστήριξη της εταιρίας ψηφιακού πολιτισμού PostScriptum, με την εθελοντική συμμετοχή του Σχολείου της Βικιπαίδειας, μέλος του οποίου είναι και το Γυμνάσιο Καρλοβασίων.

Στόχος της δράσης είναι ο εμπλουτισμός της ελληνικής Βικιπαίδειας με λήμματα σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση και εν γένει τη θεματογραφία του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου μέσα από την ενεργή συμμετοχή διδασκόντων και μαθητών καθώς και η διάδοση στην εκπαιδευτική κοινότητα της ορθής χρήσης και της σημασίας της Βικιπαίδειας.

Κλείνουμε με τη δήλωση των διοργανωτών:

Έγινε εξαιρετική δουλειά από όλες τις ομάδες και η θετική ανταπόκριση όλων ήταν εντυπωσιακή και ενθαρρυντική για το μέλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα και την εκδήλωση βράβευσης στις 18 Μαίου 2015 σε επόμενη ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: