Οδηγός αυτοπροστασίας από τις δασικές πυρκαγιές ενόψει έναρξης αντιπυρικής περιόδου 2015

Λογότυπος πυροσβεστικού σώματος Ελλάδος

Ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου για το έτος 2015 και στο πλαίσιο της ανάπτυξης προληπτικής δράσης απέναντι στις καταστροφές η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας επιχειρεί την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού και ειδικών ομάδων πληθυσμού αναφορικά με οδηγίες αυτοπροστασίας από τις δασικές πυρκαγιές.

Οι δασικές πυρκαγιές είναι ένα πολύ συχνό και καταστροφικό φαινόμενο, κατά κύριο λόγο τους καλοκαιρινούς μήνες, στη χώρα μας. Μια δασική πυρκαγιά μπορεί να προκληθεί από φυσικά αίτια και πολύ συχνά από ανθρώπινες δραστηριότητες όπως για παράδειγμα είναι η καύση απορριμάτων.

Καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη και τον περιορισμό των δασικών πυρκαγιών που προκαλούνται από ανθρώπινη αμέλεια και έτσι να προστατεύσει τον εαυτό του, τους αγαπημένους του και την περιουσία του με απλές οδηγίες αυτοπροστασίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σας καλεί να ακολουθήσετε τις βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας από δασικές πυρκαγιές και να ενημερώσετε τους γονείς και τους κηδεμόνες σας.

  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.
  • Δεν αφήνουμε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα.
  • Δεν καίμε σκουπίδια, ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες.
  • Αποφεύγουμε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά: Όπως οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες.
  • Σε περίπτωση που εντοπίσουμε πυρκαγιά καλούμε τον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 199.

Περισσότερες οδηγίες προστασίας από τις δασικές πυρκαγιές μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.civilprotection.gr και ιδιαίτερα στην ακόλουθη υποσελίδα.

Θυμηθείτε ότι φέτος το καλοκαίρι μπορείτε να κάνετε την προστασία του δάσους και δική σας υπόθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: