Προσέγγιση του Πλούτωνα από το σκάφος New Horizons

Χτες το σκάφος New Horizons, πραγματοποίησε την εγγύτατη προσέγγιση του Πλούτωνα. Πρόκειται για μια ιστορική μέρα για την επιστήμη και τις διαστημικές εξερευνήσεις. Η NASA καλύπτει εκτενώς την αποστολή με πλούσιο υλικό, σχεδιαγράμματα, συνεντεύξεις, εκπαιδευτικό υλικό και φυσικά στιγμιότυπα και φωτογραφίες, από τον ακόλουθο ιστότοπο.

Έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα ένα μικρό βίντεο αποτελούμενα από κοντινά πλάνα του πλανήτη – νάνου που έχει λάβει το New Horizons.

Το διαστημικό σκάφος New Horizons, εκτοξεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου 2006. Μετά από ταξίδι 32 αστρονομικών μονάδων, το ταχύτατα κινούμενο σκάφος θα περάσει κοντά από τον πλανήτη – νάνο Πλούτωνα. Θα τον χαρτογραφήσει, όπως και το μεγαλύτερο φεγγάρι του, τον Χάροντα. Επιπλέον, το σκάφος θα λάβει μετρήσεις για τη σύνθεση της επιφάνειας, της ατμόσφαιρας του Πλούτωνα, της θερμοκρασίας, ενώ θα μελετήσει και τους μικρότερους δορυφόρους: Στύγα, Νύχτα, Κέρβερος και Ύδρα, ενώ θα αναζητήσει την ύπαρξη και άλλων δορυφόρων και ενδεχόμενων δακτυλίων. Κατόπιν, το σκάφος θα κινηθεί βαθύτερα στη ζώνη του Κάιπερ εξετάζοντας ουράνια αντικείμενα.

Ακολουθεί η κεντρική ιστοσελίδα της NASA για την αποστολή του New Horizons. Επίσης μπορείτε να δείτε σχετικά βίντεο από το κανάλι της NASA για την αποστολή.

Ενδελεχής τριμερής κάλυψη της αποστολής παρουσιάζεται αυτές τις μέρες από το διαδικτυακό παρατηρητήριο Slooh. Τέλος και η Google αφιέρωσε το χτεσινό της λογότυπο στην αποστολή.

Λογότυπο Google για το New Horizons

2 Σχόλια

  1. Για το Πλούτωνα και την αποστολή του New Horizons υπάρχουν και αλλα βιντεάκια στο National Geographik πριν ομως φτάσει η αποστολή στο τελος της (δηλαδη πριν την επιτυχή φωτογράφιση του Πλούτωνα )

  2. Δώρα δώσε κανένα link

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: