Στιγμιότυπα και βίντεο από τις «Περσείδες» του 2015

Τα χρώματα ενός Περσείδη: Αστροφωτογραφία της 13ης Αυγούστου 2015, από το forum Astrovox.gr, τον ιστότοπο που προωθεί την ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα

Τα χρώματα ενός Περσείδη: Αστροφωτογραφία της 13ης Αυγούστου 2015, από το forum Astrovox.gr, τον ιστότοπο που προωθεί την ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα

Το διήμερο της κορύφωσης της βροχής των «Περσείδων» μεταξύ 12-13 Αυγούστου 2015 είναι πλέον παρελθόν. Ευχόμαστε να το απολαύσατε, να μετρήσετε πολλά «πεφταστέρια» και να προλάβατε να πραγματοποιήσετε πολλές ευχές. Για όσους το αμελήσατε ή δεν μπορέσατε να παρατηρήσετε το εκπληκτικό φετινό θέαμα (που περιλάμβανε σταθερή βροχή διαττόντων, ορισμένοι από τους οποίους ήταν εντυπωσιακοί), παραθέτουμε ορισμένες εντυπωσιακές αστροφωτογραφίες που ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο: Earthsky.org (πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για πλήρες μέγεθος).

Επιπλέον μπορείτε να παρακολουθήσετε την 4ωρη εκπομπή Perseid Meteor Shower από το κανάλι της NASA στο YouTube και αν φυσικά δεν έχετε την υπομονή να την παρακολουθήσετε ολόκληρη να αναζητήσετε από τα σχόλια χρηστών τις στιγμές που εμφανίζονται διάττοντες.

[youtube id=”DIvVLyltJe8″]

Να κλείσουμε υπενθυμίζοντας ότι το φαινόμενο διαρκεί ως τις 24 Αυγούστου (με λιγότερους και πιο σποραδικούς διάττοντες) και την επισήμανση ότι η νέα Σελήνη από τις 14 Αυγούστου θα δυσχεραίνει με το φως της την παρατήρηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.