Φτιάξε το δικό σου FLAPPY GAME

Φτιάξε το δικό σου FLAPPY GAME

    Νέες δραστηριότητες από το Code.org στο οποίο συμμετείχαμε ως σχολείο στα πλαίσια της «Ώρας του Κώδικα«. Συστήνονται ανεπιφύλακτα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς πληροφορικής και όχι μόνο – για όσους νοιάζονται, για να μάθουν πόσο εύκολος και μέσα στη ζωή μας είναι ο προγραμματισμός υπολογιστών. Με μία σειρά 8 σύντομων προγραμματιστικών γρίφων μπορείτε να φτιάξετε ένα παιχνιδάκι σαν και αυτό. Ένα κλασσικό platform παιχνίδι με  ένα μικρό διαστημόπλοιο σε ύφος Flappy Bird (και μικρό επίπεδο δυσκολίας).

    Αναλυτικότερα, λοιπόν επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο (link).

  Εκεί μπορείτε να βρείτε την παραλλαγή του Flappy Game που έφτιαξε ο καθηγητής Πληροφορικής του Γυμνασίου Καρλοβασίων, Δρίτσας Δημήτριος – Αδαμάντιος για να πάρετε μία ιδέα. Ακολούθως μπορείτε:

  1. Να το εκτελέσετε και να παίξετε το παιχνίδι (Run Program) – ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΣΤΙΚΟ.
  2. Να δείτε τον προγραμματιστικό του κώδικα, για να καταλάβετε πως λειτουργεί. (How it Works)
  3. Να φτιάξετε με τα αντίστοιχα μπλοκ κώδικα το δικό σας Flappy Game (Make your own flappy game), λύνοντας ένα αυτόνομο σετ με 8 προγραμματιστικούς γρίφους. Ο 8ος είναι η δημιουργία του δικού σας παιχνιδιού.
  4. Τέλος, μπορείτε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας μέσω Facebook ή Twitter – εφόσον έχετε λογαριασμό σε αυτά.
Για τη δημιουργία αυτού του παιχνιδιού δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη συμμετοχή σας ούτε η ύπαρξη λογαριασμού στο εγχείρημα «Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ«.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: