Στείλε το όνομά σου στον Άρη με την αποστολή Mars Insight

Μικροτσίπ με αποθηκευμένα ονόματα για την πρώτη δοκιμαστική πτήση του σκάφους Orion (παρόμοιο θα τεθεί στο διαστημικό σκάφος της αποστολής Mars Insight)

Μικροτσίπ με αποθηκευμένα ονόματα για την πρώτη δοκιμαστική πτήση του σκάφους Orion (παρόμοιο θα τεθεί στο διαστημικό σκάφος της αποστολής Mars Insight)

Η αποστολή Mars Insight (Interior Exploration using Seismic Investigations, Geodesy and Heat Transport) της NASA, έχει ως στόχο να προσεδαφίσει στον Άρη μια γεωφυσική συσκευή που θα μελετήσει το εσωτερικό του κόκκινου πλανήτη. Θα ερευνήσει τον τρόπο σχηματισμού βραχωδών γεώμορφων πλανητών του εσωτερικού ηλιακού συστήματος.

Χρησιμοποιώντας εξελιγμένα γεωφυσικά όργανα, η διαστημοσυσκευή θα ψάξει κάτω από την επιφάνεια του Άρη, αναζητώντας τα χαρακτηριστικά στοιχεία της γεωλογικής δραστηριότητας του πλανήτη, λαμβάνοντας ζωτικά σημεία του, όπως τον «παλμό» του (σεισμικές μετρήσεις), τη θερμοκρασία του (με ένα όργανο που θα μελετήσει τη ροή της θερμοκρασίας τουλάχιστον 5 μέτρα υπό το έδαφος) και τα «αντανακλαστικά» του με όργανα ακριβείας.

Ταυτόχρονα όμως οι προϋπολογισμοί της NASA δέχονται πιέσεις για πολλούς λόγους. Επιπλέον και η ημερομηνία εκτόξευσης του πυραύλου Atlas V 401 από την Καλιφόρνια έχει αναβληθεί για τις 5 Μαΐου 2018. Σε μια προσπάθεια διάχυσης του ρόλου της αποστολής και αύξησης της δημοσιότητάς της, η NASA μας προσφέρει μια ευκαιρία ικανοποίησης της ματαιοδοξίας μας και μας δίνει την ευκαιρία ως τις 1 Νοεμβρίου 2017, να στείλουμε το όνομά μας στη διαστημοσυσκευή που θα ταξιδέψει ως τον Άρη και θα αποθηκευτεί σε ένα μικροτσίπ.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον προαναφερθέντα σύνδεσμο για να στείλετε το όνομά σας και να παραλάβετε ένα αποδεικτικό στη μορφή κάρτας επιβίβασης. Πέρα όμως από την τόνωση της ματαιοδοξίας και του εγωισμού μας, είναι μια ευκαιρία μελέτης του άρτια επιμελημένου ιστότοπου της αποστολής Mars Insight, των ανθρώπων και των επιστημονικών στοιχείων πίσω από την αποστολή, όπως και εκαιδευτικό υλικό τόσο για μαθητές και σπουδαστές όσο και για εκπαιδευτικούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: