Αποτελέσματα των μαθητικών αποστολών του σχολείου μας στη διεθνή πρόκληση Astro Pi Mission Zero

Έμβλημα Διαγωνισμού Astro Pi

Έμβλημα Διαγωνισμού Astro Pi

Συγχαίρουμε τους μαθητές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση: Astro Pi ? Mission Zero που για το 2017 συνδιοργάνωσαν η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), η Υπηρεσία Διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Space Agency) και το Ίδρυμα Raspberry Pi (Raspberry Pi Foundation).
Σκοπός των εργασιών τους ήταν να μετρήσουν τη θερμοκρασία εντός της καμπίνας του ISS, να την απεικονίσουν στη LED οθόνη και να στείλουν ένα χαιρετισμό προς τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Όλα τα παραπάνω έγιναν αναπτύσσοντας ένα πρόγραμμα σε κώδικα Python με χρόνο εκτέλεσης μικρότερο των 30 δευτερολέπτων. Για την υλοποίηση χρησιμοποιήθηκε ένας διαδικτυακός εξομοιωτής της πλατφόρμας AstroPi, δύο αντίγραφα της οποίας υπάρχουν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Οι δύο ομάδες του Γυμνασίου Καρλοβασίων εργάστηκαν μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου στα πλαίσια της Λέσχης του Κώδικα, υπό την εποπτεία του εκπαιδευτικού Πληροφορικής Δρίτσα Δημητρίου ? Αδαμαντίου και μετά από τρεις συνεδρίες τα πονήματά τους είχαν ολοκληρωθεί.
Πιο συγκεκριμένα έγραψαν προγραμματιστικούς κώδικες που έλαβαν επιτυχή χαρακτηρισμό (flight status) και επελέγησαν μεταξύ άλλων 1.700 συμμετοχών από σχολεία όλης της Ευρώπης για να εκτελεστούν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, υπό την εποπτεία του Ιταλού αστροναύτη της ESA, Paolo Nespoli.
Ο κώδικας της ομάδας ?Space Karlovassi?, αποτελούμενης από τους μαθητές:

  • Δημήτρης Μάνος (Α? Γυμνασίου)
  • Διαμαντής Πάτσης (Ε? Δημοτικού από το 1ο Δημοτικό Νέου Καρλοβασίου – Πορφυριάδα)
  • Στέφανος Δήμος (Β? Γυμνασίου)

Space Karlovassi - Astro Pi Mission Zero 2017 Certificate

εκτελέστηκε κατά την 1η Φεβρουαρίου 2018, στις 08:34 ώρα Κεντρικής Ευρώπης, ενώ ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός πετούσε πάνω από το νυχτερινό Ειρηνικό Ωκεανό, 1.500 χιλιόμετρα δυτικά των ακτών του Μεξικού σε ύψος 400 χιλιομέτρων,

Space Karlovassi - Astro Pi Mission Zero 2017 ISS Map

ενώ ο κώδικας της ομάδας ?Ta Karlovasakia?, αποτελούμενης από τους μαθητές:

  • Θρασυβούλου Ειρήνη (Γ? Γυμνασίου)

  • Στεφάνου Αργύρης (Γ? Γυμνασίου)

  • Καλατζής Δημήτρης (Γ? Γυμνασίου)

Ta Karlovasakia - Astro Pi Mission Zero 2017 Certificate

εκτελέστηκε αργότερα την ίδια μέρα, στις 14:10 ώρα Κεντρικής Ευρώπης, ενώ ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός πετούσε με ταχύτητα 27.000 χιλιομέτρων ανά ώρα και βρισκόταν πάνω από τα σύνορα Γκάνας ? Μπουρκίνα Φάσο, ΒΑ του Navrongo.

Ta Karlovasakia - Astro Pi Mission Zero 2017 ISS Map

Μπορείτε να δείτε και να εκτελέσετε σε προσομοίωση τους κώδικες των δύο ομάδων από τις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”59″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”3″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” template=”/unitswww1/unitswww16/sam/gym-karlov/gymkarlo/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery-caption.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

1 ping

  1. […] Βίντεο από την παρουσίαση της Λέσχης Κώδικα του Γυμνασίου Καρλοβασίων (σχολ. έτος 2017-2018) κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσίασης σχολικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων και τη συμμετοχή στη δράση Astro Pi Mission Zero (2017-2018). […]

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.