Στη 2η φάση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Στατιστικής το Γυμνάσιο Καρλοβασίων

Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη ΣτατιστικήΣτη 2η και τελευταία φάση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Στατιστικής που διοργανώνει για πρώτη φορά η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), προκρίθηκαν οι τέσσερις από τις οκτώ ομάδες του Γυμνασίου Καρλοβασίων που έλαβαν μέρος.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία και τη χάραξη πολιτικής.

 
Οι μικροί φίλοι της Στατιστικής, αφού παρακολούθησαν πρόσθετα μαθήματα Πιθανοτήτων και Στατιστικής μετά τα πρωινά μαθήματα, εξετάστηκαν κατά την πρώτη φάση του διαγωνισμού σε τρία τεστ (βασικών στατιστικών γνώσεων, χρήση των πηγών των επίσημων στατιστικών δεδομένων και ερμηνεία στατιστικών αναφορών και πινάκων).

 
Στη δεύτερη φάση οι ομάδες που προκρίθηκαν θα κληθούν να πραγματοποιήσουν την ανάλυση ενός συνόλου δεδομένων που θα είναι καθολικό και θα επιτρέπει τη διερεύνηση διαφορετικών πτυχών πληροφοριών.
 
Οι φιναλίστ από κάθε κατηγορία θα έχουν το δικαίωμα να διαγωνιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο στον «Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική» που διοργανώνει η Eurostat από 16 Απριλίου-4 Μαΐου 2018.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.