Στους φιναλίστ του 1ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Στατιστικής οι μαθητές μας

Πανελλήνιος Διαγωνισμός στη ΣτατιστικήΜε μια μεγάλη επιτυχία για τους μαθητές του Γυμνασίου Καρλοβάσου ολοκληρώθηκε και η 2η φάση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Στατιστικής που διοργάνωσε η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Στην 2η φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν και οι 4 στατιστικές ομάδες του Γυμνασίου Καρλοβάσου οι οποίες ανέλυσαν ένα σύνολο δεδομένων που δόθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ και υπέβαλλαν προς βαθμολόγηση τις σχετικές εργασίες τους.

Οι εργασίες αυτές βαθμολογήθηκαν και σε συνδυασμό με τους βαθμούς των τριών τεστ (στα οποία οι μαθητές είχαν εξεταστεί κατά  την 1η φάση του διαγωνισμού) καθορίστηκε ο τελικός βαθμός κάθε ομάδας.

Στην τελική κατάταξη (όπως αποτυπώνεται από τον ιστότοπο της ΕΛ.ΣΤΑΤ) 2 από τις ομάδες του Γυμνασίου Καρλοβάσου ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών καταλαμβάνοντας την 2η και την 3η θέση!

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα «ΓυμΚαρλ6» που αποτελείται από τους μαθητές Στάμο Μακρόγλου και Δημήτρη Μάνο συγκέντρωσε τελικά 85.6 βαθμούς καταλαμβάνοντας την 2η θέση της τελικής κατάταξης ενώ η ομάδα «ΓυμΚαρλ1» που αποτελείται από τους μαθητές Νεφέλη Λεκιώτη, Ρένο Δημόπουλο και Ηλία Μαρμαρά συγκέντρωσε τελικά 82.6 βαθμούς καταλαμβάνοντας την 3η θέση της τελικής κατάταξης.

Οι διακριθέντες κέρδισαν τη συμμετοχή τους στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής που διοργανώνει η Eurostat και θα διαρκέσει από 16 Απριλίου – 4 Μαΐου 2018 ενώ οι νικήτριες ομάδες θα ανακοινωθούν την 23 Μαΐου 2018. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 27 – 28 Ιουνίου 2018 στο συνέδριο Q2018 στην Κρακοβία της Πολωνίας.

Οι 5 φιναλίστ στην κατηγορία Β – Γυμνάσια

  1. Astatoi – Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
  2. ΓυμΚαρλ6 – Γυμνάσιο Καρλοβάσου
  3. ΓυμΚαρλ1 – Γυμνάσιο Καρλοβάσου
  4. 7thSci-Lab – 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου
  5. POLYGYROS4 – 1ο Γυμνάσιο Πολυγύρου

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.