Σεμινάριο Δημοσιογραφίας

Aaron Burden on Unsplash PenΗ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων Σοφίας Λασκαρίδου, στο πλαίσιο της δράσης «Ημέρες Πολιτισμού» της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, διοργανώνει σεμινάριο Δημοσιογραφίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου. Η συνολική του διάρκεια είναι 6 ώρες. Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Πραμπρόμης Δημήτριος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ18.03, ο οποίος έχει εργαστεί επί σειρά ετών, ως επαγγελματίας, στο χώρο της δημοσιογραφίας.

Θα υλοποιηθεί στη βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Καρλοβασίων την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 και την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 και από ώρες 18:00 – 21:00.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να μπορουν οι εκπαιδευτικοί που θα το παρακολουθήσουν να υποστηρίξουν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, δημιουργίας μαθητικής εφημερίδας.

Η θεματολογία του σεμιναρίου είναι η εξής:

  1.  Εισαγωγή στο αντικείμενο της δημοσιογραφίας. Τι είναι εφημερίδα, και τι περιοδικό. Γιατί; Πώς; Πότε;
  2. Πώς γράφω; Τι σημαίνει τίτλος, υπότιτλος, πλαγιότιτλος, μοτό; Η έκταση των κειμένων, η τεχνική της «κοπής».
  3. Σύνταξη ύλης: Πως σχεδιάζω την ύλη; Πως σχεδιάζω μια σελίδα; «Προκασέ» και «καμβάς». Τι σημαίνουν; Πόσο σημαντικά είναι;

     

    Σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή έως τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων στο email:ypsd@dide.sam.sch.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.