Συμμετοχή του Γυμνασίου Καρλοβασίων στο πρόγραμμα SETI@home

Προκειμένου να αξιοποιηθούν οι αδρανείς – κατά τα διαλείμματα- υπολογιστές του Γυμνασίου Καρλοβασίων, αποφασίσαμε να «δανείσουμε» την επεξεργαστική ισχύ των υπολογιστών στην υπηρεσία της επιστήμης. Συμμετείχαμε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2017 – 2018 στο πρόγραμμα SETI@home που εποπτεύεται από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια. Είναι το πλέον ιστορικό (από το 1999) πρόγραμμα κατανεμημένης επεξεργασίας με σκοπό την προσφορά επεξεργαστικής ισχύος από απομακρυσμένα υπολογιστικά συστήματα, στην υπηρεσία ανάλυσης επιστημονικών δεδομένων.

Αντικείμενο του SETI@home (Search for Extra Terrestrial Intelligence) είναι η Αναζήτηση Εξωγήινης Νοημοσύνης, μέσα από την ανάλυση ραδιοκυμάτων από το Διάστημα με τη χρήση ραδιοτηλεσκοπίων. Στο δύσκολο πρόβλημα της πολύπλοκης ανάλυσης του μεγάλου όγκου των δεδομένων, συμμετέχει και το Γυμνάσιο Καρλοβασίων, που από τις 13 Νοεμβρίου 2017 μέχρι και τώρα συνεισέφερε με τους υπολογιστές του εργαστηρίου Πληροφορικής περισσότερα από 100 τετράκις εκατομμύρια πράξεις κινητής υποδιαστολής (107,4 quadrillion floating-point operations).

Περισσότερες πληροφορίες για το λογισμικό BOINC, για όποιον ενδιαφέρεται να λάβει μέρος μπορείτε να βρείτε από τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://boinc.berkeley.edu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: