Συναυλία Μεσαιωνικής Μουσικής: «The Troubadours in the 4th Crusade»

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια μοναδική συναυλία μεσαιωνικής μουσικής με όργανα της εποχής, στο Doryssa Seaside Resort, την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018, στις 20:30 – 22:30. Το φωνητικό/οργανικό σύνολο αποτελείται από τους σπουδαστές της θερινής Ακαδημίας και αποτελείται από μια διεθνή ομάδα μουσικών από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία κ.α. Τα πλούσια σε αναφορές ραψωδικά έργα των τροβαδούρων μας μεταφέρουν στον μακρινό 13ο αιώνα και στην Φραγκοκρατία στην Ελλάδα.
Έργα των τροβαδούρων ανάμεσα σε Βυζάντιο και Δύση με το σύνολο του σεμιναρίου της #ΘερινήςΑκαδημίας του Ωδείον Αθηνών – Athens Conservatoire υπό τη διεύθυνση των Francis Biggi και Δημήτρη Κούντουρη.

Η φετινή πρώτη Θερινή Ακαδημία που πραγματοποιείται στη Σάμο χάρη στη γενναιόδωρη υποστήριξη του Schwarz Foundation είναι αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας δυο ιστορικών Ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών φορέων: της Haute Ecole de Musique de Genève – HEM και του Ωδείον Αθηνών – Athens Conservatoire.

Οι κκ. Francis Biggi και Δημήτρης Κούντουρας, καθηγητές των δυο παραπάνω ιδρυμάτων, καθοδηγούν τους επίλεκτους σπουδαστές της Ακαδημίας σε μια συναρπαστική εξερεύνηση της μουσικής που αναπτύχθηκε στον φραγκοκρατούμενο Ελλαδικό χώρο του 13ου αιώνα ως αποτέλεσμα της συνάντησης διαφορετικών πολιτισμών κι ευαισθησιών και, ως επιστέγασμα της έρευνας αυτής, προσφέρουν στο κοινό τη σπάνια μουσική εμπειρία μιας συναυλίας στην οποία θα παρουσιαστούν χαρακτηριστικά δείγματα της μουσικής αυτής.

Ανοιχτές για το κοινό θα είναι και οι ομιλίες των καθηγητών Δημήτρη Κουντούρη και Francis Biggi που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Θερινής Ακαδημίας, στα Μουσικά Δωμάτια του Ιδρύματος Schwarz στη Χώρα της Σάμου.
Ολές οι ομιλίες ξεκινούν στις 10:00 π.μ. και διαρκούν περίπου μια ώρα. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ τηλεφωνήστε στο 22730 62169 ή 62031.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: