Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

    Η λέσχη ανάγνωσης «ΥΠΑΤΙΑ», ξεκίνησε τις φετινές εργασίες της με την ανάγνωση του εφηβικού μυθιστορήματος «Το χέρι στο βυθό», των συγγραφέων Κίρας Σίνου και Ελένης Χουκ – Αποστολοπούλου.

  Το μυθιστόρημα διαπραγματεύεται την ιστορία της ανέλκυσης του ναυαγίου των Αντικυθήρων στα 1900. Ανάμεσα στα άλλα σημαντικά ευρήματα ξεχωρίζει ο μοναδικός στο είδος του Μηχανισμός των Αντικυθήρων.

  Πριν ξεκινήσουμε τις αναγνώσεις προβλήθηκε σε 2 συνεχόμενες συναντήσεις το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ της Images First Ltd, σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ, του 2012, με θέμα τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

    Για όσους δεν κατάφεραν να το παρακολουθήσουν ολοκληρωμένο, καθώς η αναφορά σε αυτό για μελέτη και εργασίες μπορεί να φανεί χρήσιμη, ακολουθεί σχετικός σύνδεσμος από το YouTube από προβολή του ντοκιμαντέρ στο BBC 4, καθώς δεν διατίθεται στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ.

  Σε περίπτωση που ο ανωτέρω σύνδεσμος καταστεί ανενεργός, παραθέτουμε εναλλακτικά άλλες δύο ανεπίσημες πηγές του ντοκιμαντέρ από όπου μπορείτε να το παρακολουθήσετε:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=5Nzo2QEbk90
  2. http://www.youtube.com/watch?v=Tq6O9VWQCWw

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: