Αφετηρία υλικού αναφοράς για το Scratch για την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

Το πρώτο προγραμματιστικό περιβάλλον που θα μας απασχολήσει στο Γυμνάσιο Καρλοβασίων στα πλαίσια του προγράμματος “Η μαγεία της δημιουργίας παιχνιδιών” είναι το Scratch.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο προγραμματιστικό περιβάλλον, που παρέχεται δωρεάν. Το Scratch είναι έργο της Lifelong Kindergarten Group της MIT Media Lab.

Με το Scratch, μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας διαδραστικές ιστορίες, τα δικά σας παιχνίδια, όπως επίσης και κινούμενα σχέδια ? και να τα μοιραστείτε με άλλα άτομα στην διαδικτυακή μας κοινότητα.

Το Scratch βοηθάει τα παιδιά να μαθαίνουν να σκέφτονται δημιουργικά, να λογικεύονται συστηματικά και να συνεργάζονται με ομαδικότητα – απαραίτητες ικανότητες για τον 21ο αιώνα.

Την τρέχουσα χρονική στιγμή στη διαδικτυακή βάση δεδομένων του διαθέτει πάνω από 6,5 εκατομμύρια ανοικτά και ελεύθερα προγραμματιστικά σενάρια και υποστηρίζεται από περισσότερους από 4 εκατομμύρια χρήστες.

Στους μετέχοντες του προγράμματος του Γυμνασίου Καρλοβασίων, προτείνουμε προαιρετικά μέχρι τη Δευτέρα να εξερευνήσουν τη σελίδα:

Βοήθεια σχετικά με το Scratch

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: