Συμβουλές για αντιμετώπιση του κενού ασφαλείας Heartbleed

   

Heartbleed bug logo

Λογότυπο που αναπαριστά το Heartbleed. Η εταιρεία ασφάλειας Codenomicon έδωσε στο σφάλμα τόσο το όνομα όσο και το λογότυπο, συνεισφέροντας στη δημόσια ευαισθητοποίηση για το ζήτημα.

    Εφιστούμε την προσοχή των χρηστών σχετικά με το ανακοινωθέν κενό ασφάλειας (από 7 Απριλίου 2014) Heartbleed. Ουσιαστικά αφορά σε όλες τις συνεδρίες ασφαλών συνδέσεων, δηλαδή στους περισσότερους ιστοχώρους όπου συνδέεστε με διαπιστευτήρια (όνομα χρήστη και συνθηματικό) και έχουν το πρόθεμα https, στην ηλεκτρονική διεύθυνση. 

    Αφορά τη σύνδεσή σας σε πολλούς από τους μεγαλύτερους και δημοφιλέστερους ιστοχώρους του Διαδικτύου. Καθώς αφορά σε ένα σφάλμα αρχιτεκτονικής θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να εξασφαλιστεί και πάλι η ασφάλεια συναλλαγών και συνδέσεων.

    Σας μεταφέρουμε τη σύσταση των ειδικών για άμεση αλλαγή των συνθηματικών σας, ίσως και περισσότερες από μία φορά, μέχρι να “ηρεμήσουν τα πράγματα“, κάτι που αποτελεί ούτως ή άλλως καλή πρακτική ασφάλειας.

    Όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να επισκεφτούν το σχετικό λήμμα στην Ελληνική Βικιπαίδεια, που επιμελείται η ομάδα Βικιπαιδιστών του εργαστηρίου ψηφιακών δημιουργιών της Λέσχης Ανάγνωσης του Γυμνασίου Καρλοβασίων, συνεισφέροντας στη δημόσια ευαισθητοποίηση για αυτό το ζήτημα ασφάλειας του Διαδικτύου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: