Κινηματογραφικός διαγωνισμός – Φεστιβάλ cineμάθεια

cineμάθεια 2014-15

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητικές ομάδες Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, ΕΠΑ.Λ., Εσπερινών Γυμνασίων-Λυκείων, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και Σ.Δ.Ε. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, οι οποίες με την καθοδήγηση των συντονιστών καθηγητών/-τριών τους καλούνται ?στο πλαίσιο προγράμματος Σχολικής Δραστηριότητας ή άλλης καινοτόμου βιωματικής ή ερευνητικής εργασίας ? να δημιουργήσουν μία ταινία μικρού μήκους (10 έως 15 λεπτών, περιλαμβανομένων και των τίτλων), μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation, ή video clip πρωτότυπης μουσικής δημιουργίας.

Το κεντρικό θέμα του φεστιβάλ για το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015 θα επιγράφεται: «Ένα μάθημα αλλιώτικο?», με δυνατότητα επιλογής από το ευρύτατο πεδίο της πολυεπίπεδης νησιωτικής ζωής του Αρχιπελάγους, αναφορικά πάντοτε με το παρελθόν ή το παρόν της, το φυσικό περιβάλλον, την ιστορία, τον πολιτισμό και τις κοινωνικές σχέσεις που χαρακτηρίζουν τις μικρές ή μεγαλύτερες κοινότητές της.

Στόχοι του φεστιβάλ είναι η εξοικείωση με την παραγωγή και τη σύνθεση κινηματογραφικής ροής εικόνων, η απόκτηση δεξιοτήτων οπτικοακουστικής αγωγής, η ανάγκη μελέτης του νησιωτικού πολιτισμικού χώρου, αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας διαύλων επικοινωνίας με μαθητικές ομάδες καλλιτεχνικής έκφρασης από όλα τα νησιά του Β. Αιγαίου.

Η δήλωση ενδιαφέροντος πρέπει να γνωστοποιηθεί ηλεκτρονικά, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, στο e-mail: ypsd@dide.chi.sch.gr έως τις 5 Δεκεμβρίου 2014, με συμπλήρωση της ΑΙΤΗΣΗ cineμάθεια-2014-15.

Τα έργα των μαθητικών ομάδων θα υποβληθούν σε 3 αντίγραφα, σε αρχείο avi ή mov, στο συντονιστικό φορέα του φεστιβάλ, μέχρι 25 Μαΐου 2015, με συστημένη επιστολή ή courier, στην ακόλουθη διεύθυνση: Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου (υπ΄όψιν Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων κας Στέλλας Τσιροπινά), Πολυτεχνείου 13, 82100 Χίος.

Οι μαθητικές ταινίες θα κριθούν από εννεαμελή επιτροπή εγνωσμένου κύρους.

Το φεστιβάλ Cineμάθεια θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου στη Χίο, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο. Η μετακίνηση των μαθητών θα γίνει με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: