Το Σχολείο

Γενικές πληροφορίες για το σχολείο μας

Το Γυμνάσιο Καρλοβασίων ιδρύθηκε το 1898 και λειτούργησε σαν Εμπορική σχολή στο κτίριο της οποίας στεγάζεται σήμερα το Mαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Για πολλά χρόνια το Γυμνάσιο, που λειτουργεί σε πρωινό ωράριο, στεγαζόταν σε λυόμενες – ξύλινες εγκαταστάσεις. Το 2012 μετεγκαταστάθηκε σε νεόδμητο κτιριακό συγκρότημα.

Περιλαμβάνει δεκατρείς αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο Φυσικών επιστημών, εργαστήριο Πληροφορικής, εργαστήριο Τεχνολογίας,  βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων και γραφεία για το διδακτικό προσωπικό. Διαθέτει επίσης  αποθήκη σχολικών βιβλίων και ένα κλειστό χώρο που λειτουργεί ως γυμναστήριο. Στο προαύλιο υπάρχει χώρος άθλησης με γήπεδα μπάσκετ, βόλεϋ και τέννις.

Στο Γυμνάσιο φοιτούν μαθητές από τη πόλη του Καρλοβάσου και από τις γύρω δημοτικές ενότητες, ήτοι από τα Κοντακεΐκα, την Υδρούσσα, τη Λέκκα, τη Καστανιά, τους Κοσμαδαίους, τα Κονταιΐκα, τους Αγίους Θεοδώρους και τον Πλατάνο. Παρουσιάζει αξιόλογες σχολικές και πολιτιστικές δραστηριότητες με πολύ ικανοποιητική συμμετοχή των μαθητών στις δραστηριότητες αυτές όπως θα διαπιστώσετε από τις σχετικές μας σελίδες.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.